MENÜ

Şenol Güneş: Aboubakar ve Quaresma yok ama...

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final maçında Lyon ile karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş ile tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: Aboubakar ve Quaresma yok ama...

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final maçında Lyon ile karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş ile tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Gökhan Gönül'ün Lyon mücadelesi ile ilgili açıklamaları şöyle;

"Beşiktaş olarak yarıştığımız her kulvarda sahaya kazanmak için çıkıyoruz. Yarın da kazanmak için sahada olacağız.Lyon hücumda güçlü olabilir ama zaafları da var. Bunları değerlendirmeye çalışacağız. Ben çok gördüm favori olarak sahaya çıkan takımların mağluğ olduğunu. Biz Beşiktaş'ın tarihine geçmek istiyoruz. İnşallah geri dönüşler yaşanmadan bu turu atlamak istiyoruz. Yetenek önemlidir ama tecrübe her şeydir. Önemli olan takım olabilmektir. Biz yarın takım gibi mücadele etmeyi hedefliyoruz."

Tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş'in kritik maç ile ilgili değerlendirmeleri;

"Futbolun ciddi bir oyun olduğunu biliyoruz. Dünya bir kriz yaşıyor, bunun da futbola yansıyan yanlarını görüyoruz. Dünyada dünkü gibi bombalama olaylarının olmasını istemiyoruz. Futbolun barış ortamına katkı yapmasını istiyoruz. Futbolu bu yüzden seviyorum. Öncelikli hedefimiz bu şiddeti ortadan kaldırmak."

"Şampiyonlar Ligi'nden gelen iki takımın maçı olacak. İyi bir takımla oynayacağız, biz de iyi bir takımız. Bir şaheser ortaya koymak istiyoruz. Onlar da hücumda etkili bir takım. Oyunun eğlenceli tarafını öne çıkmasını bekliyorum. Gökhan Gönül acele davrandı, önce kazanmaktan bahsetti. Ben önce sonuca değil, iyi oyuna bakıyorum. Oynayacağımız oyun mühim. Kendimizi test edeceğiz. Yetenekli oyuncuları var. Stat dolu olacaktır. Herkesin mutlu olacağı ve hak edenin kazanacağı bir oyun olsun istiyorum."

'Oynanan maçlar geride kaldı'

"Ne Kiev, ne Napoli maçını konuşmak istemiyorum. Yarın rakibimiz Lyon olacak. Oynanan maçlar geride kaldı. Rakibimiz genç de olsa tecrübeliler. Geçmiş maçlar ölçü olamaz. Oyuncularım kendilerinden istenenleri en iyi şekilde ortaya koyacaklardır. Lyon’u başka hiçbir rakibe benzetmek istemiyorum. Yarın bizim için yeni bir gün, yeni bir dönem... İki takım da futbol oynamayı düşünüyor. Neler olacak yarın göreceğiz. Beklentimiz, gol yemeden goller atabilmek."

'Yaştan çok, verimi önemli'

"Oyun formatımız eldeki oyunculara göre en iyisi olacak. Şimdi açıklamak doğru olmaz. Eksik oyuncularımıza takılıp kalacak değiliz. Güzel maç olmasını bekliyoruz. Genç, yaşlı olarak bakmamak lazım oyunculara. Buffon kaç yaşında Juventus'ta oynuyor? Yaştan çok, verimi önemli. Lyon - Beşiktaş maçının yeni dostluklara vesile olmasını, Fransa - Türkiye ilişkilerine katkı yapmasını diliyorum. Fair-Play içinde bir maç olmasını ve bu maçın dostluklara vesile olmasını istiyoruz. Futbolun eğlencesi önde olmalı. Kötülükleri gidermenin tek yolu, düzgün insanların işini doğru yapmasıdır. Yeteneklerimizi karakterimizi sahaya koyup en güzel oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Kadro ile ilgili oynamayacak olanları söyleyebilirim. Listede olup oynamayacak 2 oyuncu var. Biri Aboubakar, biri Quaresma"

İzlemeyenler pişman oldu! Beşiktaş Devler Ligi'nde...





Haberin Devamı
YORUM YAZ