MENÜ

Şenol Çorlu kimdir, kaç yaşında? Şenol Çorlu nereli, hangi takımları çalıştırdı?

Fenerbahçe'de bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şenol Çorlu, teknik direktör Emre Belözoğlu'nun ekibine dahil oldu. Pro-lisansı olan Çorlu, maç önü ve maç sonunda basın toplantılarına katılabilecek. Vitor Pereira döneminde aktif rol oynayan Çorlu'nun adı Dick Advocaat sonrası takımın başına geçmesi ile gündeme gelmişti. Bu son dakika gelişmesinin ardından Fenerbahçe taraftarı, Şenol Çorlu'nun kim olduğunu ve kariyerini google üzerinden araştırmaya başladı. Peki, 7 yıldır Fenerbahçe'de görev alan Şenol Çorlu kimdir, kaç yaşında? Şenol Çorlu nereli, hangi takımları çalıştırdı? İşte detaylar...

Şenol Çorlu kimdir, kaç yaşında? Şenol Çorlu nereli, hangi takımları çalıştırdı?

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu teknik direktörlük görevine getirilince pro lisansı için Almanya'dan Erdinç Sözer teknik ekibe katılmıştı. Ancak Kasımpaşa maçı öncesi şok bir gelişmenin yaşandığı iddia edildi. Sözer'in Pro-lisans kurslarına katılmadığının ortaya çıktığı belirtildi. Bu gelişme sonrası Erdinç Sözer ile yolların ayrıldığı gelen haberler arasında. Yeni teknik sorumlu olarak Şenol Çorlu'nun lisansı çıkarıldı. U21'deki görevi 2019'da sonlandırılan ama altyapı koordinasyonunda halen görevi bulunan bir başka Pro-lisanslı Şenol Çorlu, ligin geri kalan haftalarında Emre Belözoğlu'nun ekibinde yer alacak. Fenerbahçe taraftarı, bu gelişmenin ardından ''Şenol Çorlu kimdir, kaç yaşında? Şenol Çorlu nereli, hangi takımları çalıştırdı?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Haberin Devamı

Şenol Çorlu kimdir, kaç yaşında Şenol Çorlu nereli, hangi takımları çalıştırdı

Vitor Pereira döneminde Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Antalya maçında Portekizli kenarda otururken, genç ağırlıklı kadroyu o gün Şenol Çorlu yönetmişti.

Şenol Çorlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Şenol Çorlu, 3 Aralık 1961 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Petrolofisi'nde futbola başlayan Çorlu, Orduspor ve Sakaryaspor formaları giydikten sonra 1984 yılında Fenerbahçe'ye imza attı. 7 Ekim 1984 tarihinde oynanan ve Fenerbahçe'nin 7-0 kazandığı maçta sarı-lacivertli formayla ile ilk gollerini attı. o sezon 8 gole imza atan Çorlu, takımının Lig, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Donanma Kupası'nı kazanarak sezonu 3 kupayla kapamasına katkı sağladı. 1985-86 sezonuna Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası'nı kazanarak başlayan Fenerbahçe'de kupayı getiren maçta Galatasaray'ı 2-0 yenerken galibiyeti perçinleyen gol Çorlu'dan gelmişti.

Haberin Devamı

Ancak bir önceki sezon son dönemlerin rekor gol sayısıyla şampiyon olan takımın forvetinden Sbrenko Repcic'in transfer olması, Selçuk Yula'nın uzun süre sakat kalması ve İlyas Tüfekçi'nin formsuzluğu nedeniyle 1985-86 sezonunda Fenerbahçe gol yollarında sıkıntı yaşarken Şenol Çorlu takımın o sezon attığı 40 golün 14'üne imza atarak bir anlamda takımını sırtladı. 1991 yılına kadar Fenerbahçe'nin değişilmezlerinden olan Çorlu, Guus Hiddink döneminde düşüşe geçti. 1991-92 sezonunda da kadroya giremeyen Çorlu, Aralık 1991'de Antalyaspor'a kiralandı.

1992'de de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan jübile maçıyla futbola veda etti. Çorlu, 17 kez A Milli, 10 kez de ümit milli (U21) ve 3 kez de genç milli (U18) olmak üzere 30 kez milli formayı sırtına geçirdi. Bu forma altında 4 gol attı.

Şenol Çorlu hangi takımları çalıştırdı?

Antrenörlük kariyerine Fenerbahçe altyapısında başlayan Çorlu, Karagümrük, Beylerbeyispor, Çanakkale Dardanelspor, Edirnespor, Aydınspor, Malatyaspor, Mobelaaspor ve Sapanca Gençlikspor'da çalıştı. 2006-2007 sezonundan beri Fenerbahçe'de görev alan Çorlu, son olarak U21'de görev aldı. U21'deki görevi 2019'da sonlandırılan ama altyapı koordinasyonunda halen görevi bulunan pro lisanslı Şenol Çorlu, ligin geri kalan haftalarında Belözoğlu'nun ekibinde yer alacak.

Haberin Devamı

Şenol Çorlu kimdir, kaç yaşında Şenol Çorlu nereli, hangi takımları çalıştırdı

Vitor Pereira döneminde aktif rol

2016 yılında Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'a karşı oynadığı maçta Vitor Pereira'nın yaptığı büyük jest maça damga vurmuştu. Genç oyunculardan oluşan kadronun başına Şenol Çorlu'yu davet eden ve kenara çekilen Portekizli teknik adam, altyapılardan sorumlu Çorlu'dan övgü almıştı.

'Ben senin asistanın olacağım'

Çorlu, "Bu his anlatılmaz yaşanır. Vitor Pereira'ya çok teşekkür ediyorum. Maçtan bir gün önce bana bu düşüncesinden bahsetti. Kendisine 'Fenerbahçe direktörünün olduğu yerde benim bu görevi kabul etmem şık olmaz' dedim, ilk başta reddettim. Ancak ısrar edip, 'Başkan ile de konuştum, o da takımın başına çıkmanı çok istiyor. Ben senin asistanın olacağım. Gençlere emek veriyorsun bu maç senin hakkın' diyerek beni ikna etti." ifadelerini kullanmıştı.

Advocaat sonrası gündeme geldi

60 yaşındaki futbol adamının adı son yıllarda Fenerbahçe A Takımı'yla da sık sık anıldı. Vitor Pereira döneminde Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Antalya maçında Portekizli kenarda oturup kahvesini yudumlarken, genç ağırlıklı kadroyu o gün Şenol Çorlu yönetmişti.

Haberin Devamı

Şenol Çorlu kimdir, kaç yaşında Şenol Çorlu nereli, hangi takımları çalıştırdı

Daha sonra Dick Advocaat zamanında da sarı-lacivertliler kötü giderken Hollandalı ile yolların ayrılması ve takımın başına Çorlu'nun geçmesi gündeme gelmişti.

Maç önü ve maç sonunda basın toplantılarına katılabilecek

Şenol Çorlu, Fenerbahçe'nin 103 gollü 1988/89 sezonu şampiyonluğunda kadroda bulunan futbolculardandı. Uzun süre Sarı-Lacivertli ekibin forması giyen "Büyük Şenol" lakaplı Şenol Çorlu, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde uzun yıllar Fenerbahçe U21 Takımı'nı çalıştırmıştı. Pro-lisansı olan Çorlu, maç önü ve maç sonunda basın toplantılarına katılabilecek. TFF kayıtlarında Fenerbahçe'nin 1961 doğumlu Çorlu'yu 22 Nisan 2021 tarihinde göreve getirdiği görülüyor. Sözleşmesi ise 31 Mayıs'ta sona eriyor.

YORUM YAZ