MENÜ

Senna Rün Rehberi Ve S11 Yeni Rünler: Adc Senna İtemları (Build) Ve Counter Şampiyonlar (Pickler)

League of Legends evreninde henüz yeni bir isim olan Senna, pek çok farklı özellikle donatılmış bir şampiyondur. Arındırıcı olarak adlandırılan Senna alt koridorda oynayabileceğiniz destek karakteridir. Senna karakteri hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar haberimizde. League of Legends'a dair tüm detaylar fanatik.com.tr'de.

Senna Rün Rehberi Ve S11 Yeni Rünler: Adc Senna İtemları (Build) Ve Counter Şampiyonlar (Pickler)

League of Legends evreninde henüz yeni bir isim olan Senna, pek çok farklı özellikle donatılmış bir şampiyondur. Arındırıcı olarak adlandırılan Senna alt koridorda oynayabileceğiniz destek karakteridir.

Haberin Devamı

Arındırıcı Senna

Senna, çocukluğunda Kara Sis ile lanetlenmiştir. Bu sis ona musallat olmuş ama Senna Işık Muhafızlarına katılarak bu duruma karşı gelmiştir. Tüm bu çabaları ise ölümle sonuçlanmıştır.

Zalim hortlak Thresh, Senna'yı bir fenere hapsetmiştir. Hala ümidini yitirmeyen Senna, bu sisi kullanmayı öğrenmiş ve yeni bir yaşama doğmuştur. Senna şu an da hem karanlığın hem de aydınlığın gücüne hükmetmektedir.

Arıncıdırı Senna, Kara Sis'i kendisine karşı kullanarak bu gücün sonunu getirmeye çalışıyor. Düşmanlarına yaptığı her atış, sisin içerisinde talihsizce kurtulmayı bekleyen ruhları serbest bırakıyor.

Arındırıcı Senna Oynanış Biçimi

Senna karakterinin pasif skili olan Bağışlama, şampiyonun yakınlarında yok edilen birimlerin ruhları düzenli olarak Kara Sis’e hapsediyor. Senna bu ruhlara saldırarak onları serbest bırakabilir. Ayrıca onları ölümde bile tutsak eden sisi kontrol edebilmektedir. Sis, yadigar topun gücünü arttırarak şampiyona saldırı gücü ve kritik vuruş ihtimali sağlayabilmektedir. Bu sayede top daha uzun sürede ateşlenir ve ek hasar verir.

Haberin Devamı

Deşen Karanlık, klavyeden Q yeteneği ile şampiyon, yadigar topunun çift namlusundan ışık ile gölgeden oluşan bir ışın ateşlemektedir. Hedeflerin içerisinden geçebilen bu ışın dosta isabet ettiğinde iyileştirme yaparken, düşmana isabet ettiğinde ise hasar verir. Son Kavuşma, klavyeden W yeteneği ise şampiyonun ileri doğru bir Kara Sis dalgası göndermesini sağlar. Bu dalga bir rakibe isabet ettiğinde üzerine yapışır. Kısa süre sonra onu ve yakındaki diğer tüm hedefleri sabitler.

Klavyeden E yeteneği olan Kara Sis’in Laneti skili ise şampiyonun silahında biriken sisin bir fırtınayla birlikte bir hayalete dönüşmüş halidir. Alana giren dostlar kamuflaja bürünür ve sis onların da hayalet gibi görünmesini sağlar. Böylece hedef alınamaz ve hareket hızı sağlar. Son olarak klavyeden R yeteneği olan Gölgelerin Şafağı bir ulti yeteneğidir. Şampiyon ölen Işık Muhafızlarının kullandığı yadigar taşların gücünü kullanarak kullandığı silahını gölge ve ışıktan oluşan kutsal bir silaha dönüştürür. Silah haritayı komple geçen bir ışın ateşler ve rakiplere hasar verir.

Haberin Devamı

Arındırıcı Senna S11 Rün Dizilimi

Senna şampiyonunun rün dizilimini yaparken mutlaka mana ve bekleme süresinde azalma odaklı rünler tercih edilmelidir. S11 yeni sezonda Senna rün dizilimi ise;

Azim

Hortlağın Peşinde

Yaşam Kaynağı

Kemik Zırh

Aşırı Büyüme

İsabet

Pratik Zeka

Efsane: Çeviklik yanı sıra;

+ 10 Değişken Kuvvet

+ 10 Değişken Kuvvet

+ 5 Zırh

Arındırıcı Senna S11 Yetenek Skilleri

Gelelim Senna karakterinin S11'deki yetenek dizilimine;

Deşen Karanlık: 1- 4- 5- 7- 9

Son Kavuşma: 2- 8- 10- 12- 13

Kara Sis'in Laneti: 3- 14- 15- 17- 18

Gölgelerin Şafağı: 6- 11- 16

Arındırıcı Senna S11 Counter Pickler

Senna şampiyonu her ne kadar sise hükmetse de karşısına geldiğinde zayıf düşeceği bazı şampiyonlar var. Bunlar;

Blitzcrank

Leona

Lucian

Arındırıcı Senna Full Build S11 Eşya Dizilimi

Sıçra: imleç doğrultusunda kısa mesafe kat etmesi sağlanır.

Şifa: Dost şampiyonun can değerini 90 ile 345 arasında yeniler ve 1 saniyeliğine %30 hız verir.

Haberin Devamı

Başlangıç eşyalar: Doran'ın Kılıcı, Can iksiri

İlk üsse dönüş: Sürat Çizmeleri ve Jaurim'in Yumruğu

Orta Oyun: Donmuş Balyoz, Atiklik Çizmeleri, Kara Balta

Oyun Sonu: Donmuş Balyoz, Atiklik Çizmeleri, Kara Balta, Fani Hatıratı, Umbra Kılıcı ve son olarak Koruyucu Melek

Arındırıcı Senna Kostümleri

Senna, S10 sezonunda çıkmış henüz yeni bir karakter. Bu yüzden çok fazla kostümü olmasa da zamanla Riot Games'in tanıtımlarında Senna'nın yeni kostümleri ile karşılaşabiliriz.

Klasik Kostüm

True Damage Kostümü

YORUM YAZ