MENÜ

Semih Saygıner 8 yıl sonra

2007 yılında kariyerini dondurduğunu açıklayan Semih Saygıner, Türkiye Bilardo Federasyonu'nun verdiği "wild card" ile Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Semih Saygıner 8 yıl sonra

Dünya şampiyonu bilardocu Semih Saygıner, 8 yıl aradan sonra Türkiye Şampiyonası'na katılacak.

Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1. etabı, Antalya’nın Kemer ilçesinde devam ediyor. Yaklaşık 8 yıldır şampiyonalardan uzak kalan profesyonel 3 top bilardo oyuncusu Semih Saygıner, Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından verilen "wild card" ile turnuvaya final grubundan katılacak. Saygıner’in ilk karşılaşması 16 Şubat’ta.

"İlk hedefim ilk maça çıkıp kazanmaya çalışmak"

Eleme karşılaşmalarını izleyen milli bilardocusu Semih Saygıner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye şampiyonasına en son 2006 yılında, uluslararası arenada ise en son 2007 yılında turnuvaya katıldığını hatırlattı. Saygıner, 8 senenin ardından tekrar sahalara döndüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Turnuva’daki ilk hedefim ilk maça çıkıp kazanmaya çalışmak. Zaten bir sporcu bunun ötesinde bir hedef koyamaz. Bu düzeyde bir sporcu, ’Bu turnuvada şampiyon olmayı düşünüyorum’ gibi aptal bir felsefeyle hareket edemez. Önümüzdeki maça çıkıp oynayacağım. Kazanırsam bir sonraki tura bakacağım. Hep de öyle yaptım zaten. Klasik bir tabirdir ama önümüzdeki maça bakacağız."

Dünya klasmanında 100’üncülüğe yükseldi

Uzun bir aranın ardından yeniden başladığı bilardoda, şu ana kadar uluslararası arenada 3 turnuva oynadığını dile getiren Saygıner, buralardan aldığı puanlarla dünya klasmanında 100’üncülüğe kadar yükseldiğini ifade etti. Saygıner, Türkiye’de dünya klasmanında 100. olunduğu için övünülen sporların olduğunun altını çizerek, "Öyle bir sporcu değilim. Hedefim her zaman yukarıda. O klasmanda birinciliğe kadar erişmiş bir sporcuyum. Devam edeceğim. İki yılık bir süreç koydum kendime. Bu kadar zaman sonra tekrar sahalara dönmek, iddialı olmak kolay bir şey değil. Korkak bir adamda değilim. Cesur bir adamım" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ