MENÜ

Semih Özsoy'dan hakem Alper Ulusoy'a tepki

Fenerbahçeli yönetici Semih Özsoy, Kayserispor maçının ardından çok önemli açıklamalarda bulundu.

Semih Özsoy'dan hakem Alper Ulusoy'a tepki

İşte Fenerbahçeli yöneticinin maç sonu açıklamaları:

Haberin Devamı

“Kötü bir mağlubiyet. Kabul edilebilir bir oyun da değildi. Kötü bir futbol da vardı ama isterseniz güzellikle başlayalım. İstikbal Mobilya Kayserispor yönetimine, başkanına ve valisine çok teşekkür ediyoruz. İyi bir şekilde ağırlandık. Futbola gelince anlaşılmaz, karmakarışık, kötü bir futbol ancak bununla birlikte futbolun kötüleşmesi için elinden gelen her şeyi yapan insanlar vardı."

"İlk yarıdaki kırmızı kart, oyunun gidişatını etkiledi. 11-11 devam etseydi maça ağırlığımızı koyabilirdik. Fakat standardın dışında çifte standart uygulanan pozisyonlara baktıkça insanın çok ağır şeyler söyleyesi geliyor. Maalesef söyleyemiyoruz. Ekici’ye yapılan faule kart gösterilmemesi, Soldado’ya verilen sarı kartın ani olarak kırmızıya dönmesi ki itirazları hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Gerekli cezaları da biz veririz."

Haberin Devamı

"Fakat oralara nasıl geldiğine bakmak lazım ya da Mensah’ın 6 faule ve 2 tane elle pozisyonu kesmesine hiç kart gösterilmemesi ama Victor Moses’ın topu erken kullandığı için hemen sarı kart görmesi, son olarak da gol pozisyonunda defalarca izledikten sonra görüyoruz ki Serdar Aziz’in omzuna basılarak golün atılması. Tamamına baktığımız zaman ‘evet ya kötü oynadık’ bile diyemiyoruz. Kötü oynamamıza rağmen bunların tamamına biz kendimiz karar vermemiz lazımdı. Dolayısıyla karışık ve hakem kararlarının çok etkili olduğu bir maç olarak söyleyebilirim.”

'Çifte standart olduğunu gördük'

“Hakemlerle hiçbir zaman diyaloğumuz olmaz. Hatta acele olarak açıklama yapmamak için biraz baktık ve soruşturduk. Kendi gözümüzle gördüklerimizi biliyorduk ama sonra gördük ki hakikaten bir çifte standart olduğunu gördük.”

“Bir bütün olarak bakacaksınız. Tabii ki her alınan kararın Kulüpler Birliği’nde arkasındayız. Fakat böyle sürdürülebilir bir durumun olmadığı da aşikar. Dolayısıyla bizim bir uyarı yapmamız, ‘biz farkındayız’ demek içindir. Yoksa biz kimseye ikaz ya da uyarı yapamayız. Ama sonuçları da ortada. Hakikaten bu kötü ve kabul edilebilir değil. Türk futboluna adına kötü.”

“İnanın eski dönemdeki gibi ‘şöyle yaparım, böyle yaptırırım, düdük astırırım’ gibi bir yapımız yok fakat Türkiye’nin gördüğünü dikkate almak durumundalar. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde de söyledim; ‘Fenerbahçemize hiçbir şey olmaz.’ Çok karakışlar gördük biz. Ama bunu yapanlar, buna alet olanlar mutlaka bunun bedelini bir şekilde bu büyük camianın karşısında, bu Türk futbolunun karşısında öderler.”

Haberin Devamı

'Seviyenin önemi yok'

“Skrtel’in de cezası düşürülmüştü, dolayısıyla onları bilemem ama şu performansa söylenecek çok daha ağır şeyler var açıkçası. Dolayısıyla kartın, seviyenin hiçbir önemi yok.”

“Tolgay ile konuşmadık. Soyunma odasına giderken kendi kendine mırıldanırken duymuş söylemiş. Oraya kadar takip edebilen, her şeyi de görebilen bir hakem. Dolayısıyla keşke sahanın içindeki her şeyi de görebilselerdi."

“Haklıyken haksız olmamak lazım. Soldado’nun pozisyonu tartışılır. Fakat oradan sonraki hakemle girdiği diyalog, dokunması vs. bizim kabul ettiğimiz bir şey değil. Dolayısıyla Roberto’nun cezasını biz kendi içimizde değerlendiririz ki geçmiş maçlarda rakiplerimiz oyuncularına hiçbir ceza vermezken biz hiçbirini cezasız bırakmadık. Dolayısıyla o ayrı bir şey. Oralara nasıl geldiğimizi az önce de uzun uzun anlatmaya çalıştığım gibi hiç tarzım ve üslubum olmamasına rağmen. Söylediğim gibi oralara nasıl gelindiğine bakmak lazım. Ama bizim kötü futbolumuzu da göz ardı edemeyiz.”

Haberin Devamı

“Aynı günkü hırsla, arzuyla bitirebileceğim en yüksek yerde bitireceğiz. Fenerbahçemizi inşallah bu dönemlerde çıkartacağız."

YORUM YAZ