MENÜ

Semih Kaya'yı dünya konuşacak

Genç futbolcunun Beşiktaş maçında topun kendisinden çıktığını söyleyerek rakip lehine korner kazandırması, taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunun takdirini kazandı. Bu hareketin '2014 Fair Play Ödülü' aday listesine alındığı açıklandı.

Semih Kaya'yı dünya konuşacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya’yı, Beşiktaş maçında sergilediği örnek davranış nedeniyle ‘2014 Fair Play Ödülü’ aday listesine aldıklarını söyledi. Arıpınar, Semih’in yeşil sahalarda eşine az rastlanır bir davranışta bulunduğunu belirterek, kendisini tebrik ettiklerini kaydetti. Sarı-Kırmızılı futbolcuyu yakından takip ettiğini dile getiren Arıpınar, “Semih, takip ettiğim maçlarda olabildiğince faulsüz oynayan, centilmen bir futbolcu. Derbide yaptığı hareket Fair Play’e örnek bir davranış. TMOK Fair Play Komisyonu, ’iyiye, doğruya, güzele’ şeklinde çalışmalarını yürütmektedir. Semih’in davranışı bu unsurlara uymaktadır. Kendisini tebrik ediyoruz. ‘2014 yılının Fair Play’ ödülü aday listesine aldık, gerekli değerlendirmeyi yapacağız” diye konuştu.

‘İnşallah devamı gelir’

Arıpınar, Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan ve büyük öneme sahip olan karşılaşmada Semih Kaya’nın davranışının takdir edilmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Semih Kaya’nın böylesine hayati bir maçta sergilediği davranış takdire şayandır. İnşallah bundan sonra da böyle güzel davranışları görürüz. Genç yaşında, sporumuzda görmek istediğimiz bir hareket sergilemiştir. Semih’in büyük bir takdir toplaması lazım. Her branşta benzer davranışların olmasını istiyoruz. Ben de kendisini tekrar tebrik ediyorum.”

Aysal telefonla aradı


Beşiktaş derbisinde yaptığı centilmence hareket sonrası Semih Kaya’ya bir tebrik de Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’dan geldi. Maç sonrasında, “Semih doğru hareketi yaptı. Galatasaray’a da yakışan budur” diye konuşan Aysal, genç oyuncuyu telefonla arayarak, yaptığı bu anlamlı hareket ve performansından dolayı tebrik etti.

TFF’den kutlama mesajı


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya’yı, Beşiktaş derbisindeki centilmenlik hareketi nedeniyle tebrik etti. Mete Düren, yaptığı açıklamada, Semih’in derbide örnek teşkil eden bir hareket yaptığını ifade ederek, “Galatasaray-Beşiktaş derbisi esnasında Galatasaray ve milli takım oyuncusu Semih Kaya’nın her zaman futbolun içinde görmeyi arzuladığımız ’dürüst oyun’ prensibine çok güzel bir örnek teşkil edebilecek erdemli hareketini tüm futbolseverler büyük bir memnuniyetle karşılaşmıştır. TFF olarak milli futbolcumuzu tebrik ve takdir eder, başarılarının devamını dileriz” ifadesini kullandı.

Semih Kaya ne yapmıştı?

Semih Kaya, derbide Galatasaray ceza sahasına yakın bir noktada Olcay Şahan ile girdiği pozisyonda topun dışarı çıkmasının ardından aut kararı verilince, hakem Cüneyt Çakır’ı uyararak topun kendisinden çıktığını ve korner olması gerektiğini söyledi. Bu uyarı üzerine Cüneyt Çakır, kararını korner olarak düzelterek, genç futbolcuyu davranışından dolayı elini sıkarak tebrik etti.

SEMİH KAYA İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ