MENÜ

'Şehir bizi motive etsin'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, merakla beklenen basın toplantısında merak edilenlere açıklık getirdi.

'Şehir bizi motive etsin'

'Benim üzerimden yönetime vurmayın'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, merakla beklenen basın toplantısında merak edilenlere açıklık getirdi. Kulislerde dolaşan, “Görevi her an bırakabilir” iddialarıyla ilgili olarak, “Pes etmem, savaşırım” ifadelerini kullanan Bordo-Mavililer’in hocası, kısa bir süre önce olduğu gibi yeniden camiaya seslenip birlik-beraberlik mesajlarını tekrarladı. Taraftarın kendilerinden beklentisinin yanı sıra oyuncuların da endilerinden beklentilerinin altında olmasının güvensizliği arttırdığını ifade eden Güneş, “Sorunu olduğu gibi kabul edip de şikayet etmek yerine çözümü nasıl üretebileceğimizi birlikte düşünüyoruz. Ben hem kendimi hem takımımı motive etmek durumundayım. Paylaşma ve dayanışma konusunda sadece takım içinde değil şehir içinde de bir sıkıntı olduğunu görüyorum. Bunu saha sonuçlarıyla ilgili olumsuzluğa çevirirsek sadece bugünü değil yarını da kaybederiz. Eleştiriler tabi ki olacaktır ama bunun üzerinden spekülasyon yaparak daha kötüsünü arzu etmenin Trabzonspor’a yararı olmaz... “ ‘Başka yol denesinler’ “Kamuoyunda saha sonuçları üzerinden hoca ve yönetim arasında bir spekülasyon havası hissediyorum. Bunu doğru bulmuyorum. Bugünkü saha sonuçlarının yönetim ile ilgisi yok, benimle ilgisi var. Ama benim üzerimden yönetime vurmak isteyen başka yol denesin. Başkanın ve yönetimin yeri, bizim ne iş yaptığımız bellidir. Bu tip ilkesizlik ve prensipsizlik Trabzonspor’a saha sonuçlarından daha fazla zarar verir. Oyuncuyu tabi ki eleştireceğim, hatalarını söyleyeceğim ama bütün suçu oyunculara ve yönetime attığınız zaman varlığımızın sebebi kalmaz. Benim ağzımdan oyuncuyu hedef göstermek veya yönetimi suçlamak anlayışı ile kimse davranmasın” diyerek bir anlamda yönetimini de rahatlattı.

'Kabul edilir olay değil'


“UEFA Avrupa Ligi’nden elenmek bizim için çok üzüntü verici bir olay. 2 maçta da rakipten üstün olmamız gerekirdi, öyle de göründük ama elenen bir takım olduk. Kabul edilebilir bir olay değil. Aynı zamanda 3 lig maçında 4 puan da başarı hanesine yazılamaz... Geçmiş dönemlere sığınarak bu maçlara mazeret üretmek doğru değil, çünkü bu maçlara hangi kadro ile çıksak, daha iyisini yapmalıydık. Üzgün ve kızgın olduğum taraf da bu zaten. Ne olursa olsun bu kadro bu maçları almalıydı, onu sağlayamadık.”

'Zaman çözüm zamanı'


“Başkan ve teknik heyet arasında sorun yok. Düşünce farklılıklarımız olmuştu. Bu sadece başkanla değil, herkesle, her yöneticiyle olmuştur. Oyuncularla da olmuştur. Oynatmadığımız oyuncunun benimle düşüncesi aynı mıdır? Ama bunu bir kavga unsuru olarak göstermek doğru değil. Herkes tartışılır, eleştirilir. Ben de eleştiriliyorum. Ama bunun üzerinden bir saygısızlık yapmak ne size, ne bana, ne Trabzonluluğa, ne de insanlığa yakışır. Sivas maçının Trabzonspor için yeni bir dönem olacağını düşünüyorum. Oyun anlayışımızdaki tempo ve hızımızdaki düşüklüğün daha yukarılara çıktığında daha etkili olacağımızı düşünüyorum. Bu sonuçları değiştirebilecek adımı atmak için buradayız. Trabzonsporlular’ı sevindirmek gururlandırmak istiyorum. Çözüm üretmemiz gereken dönemde hesap görme dönemine girilirse geçmişteki sıkıntılar ortaya çıkar.”

'Colman'la sorunumuz yok'

“Colman ile ilgili hiçbir sorunumuz yok. Colman bir maç öncesi gelerek iyi olmadığını ve 15 güne ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de onu iyi gördüğümü söyledim ve kadroya yazdım. İyi oynamadı. Bir dalgalanma olduğunu düşünerek Elazığspor maçında kadroya almadık. Sonra tekrar konuştuk, hiçbir şey olmadığını söyledi, konu kapandı. Şimdi gayet iyi çalışıyor. Oyuncuların da sorunu yok ama bir mutsuzluk var, hissediyorsunuz bunu. Özellikle Kardemir Karabükspor maçından sonra bu daha fazla oldu. Karabük’ü yenecektik, yenemedik. Üstüne bir de Videoton maçları gelince hepsi arka arkaya gelmiş oldu. Düzelsin diye beklerken sonuçların olumsuzluğu özellikle Avrupa Kupaları’ndan elenmek takıma çok ağır geldi.”

Emerson itirafı

“Emerson ile ilgili sorunları ben de duydum. Ama ne kadardır onu bilmiyorum. Sahaya çıkınca daha iyi göreceğiz. Emerson’un kariyeri var ama son aşamada sağlık muayenesi olmadan alınması doğru değil. Orada bir ihmal var gözüküyor şu anda. Sakatlığının uzun vadeli oynamaya engel olduğunu düşünürsek ki; öyle gözüküyor, kendisiyle konuşacağız. Kıkırdak sorunu diyorlar. Ne kadar oynar ne kadar oynamaz bilmiyorum. Belki oynayacak. Ama soru işareti. Böyle bir risk var. Muayene olmadan alınmış olduğu gözüküyor. Ondan sonra muayene edildiği gözüküyor. Bu doğru değil tabi, yanlış.”

MİNİ YORUM


İstifa kadar önemli...

Şenol Güneş’in kendisinin bile saklamadığı bir ruhsal yorgunluğu malum. Kafası sadece Trabzonspor değil, ülke gerçekleriyle de dolu, karışık. Tüm bunlara bir de kötüden öte sonuçlar eklenince Trabzon atmosferini ve kulislerini bilenlerin ‘istifa-ayrılık’ beklentisi yüksekti. Haberlere de yansıdı. Buna nokta koyacak tek isim Şenol hocaydı, bence yaptı. Son dönemlerin belki en net ifadelerini kullandı. Beyan esastır; pes etmeyip savaşacağını söylemesi, yönetimine yaptığı pozitif göndermeler ve samimi itiraflar çok kıymetli. Hatta istifa kadar! Özellikle şehre verdiği mesajların da alınması kaydıyla hayati olduğunu düşünüyorum. Gardı ve kredisi erken düşen takımın ayağa kalkmasında Trabzon sokaklarının enerjisine çok ihtiyaç var. Kafa, kulis ve gündem karışıklığını giderebilecek tek unsur Trabzonspor’un futbolseverleridir. Aksi halde siyasetle her daim iç içe olan Trabzonspor’un dinamikleri dinamit etkisiyle bir kez daha parçalanır, bu kez hasar bence sanılandan fazla olur.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ