MENÜ

"Şehidin Emaneti BursAnkara"

Bursasporlu bir taraftar, Bursaspor-Ankaragücü taraftarları arasındaki dostluğun gelişmesini sağlayan şehit Asteğmen Abdülkerim Bayraktar'ı ve dostluğu anlatan "Şehidin Emaneti BursAnkara" adlı kitap yazdı.

"Şehidin Emaneti BursAnkara"

Bursaspor’a gönül veren kitabın yazarı Bülent Sabırlı,Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları arasındaki dostluğun yıllar öncesine dayandığını söyledi.

Dostluk ilişkisinin Ankara’da üniversite okuyan Bursaspor taraftarı Abdülkerim Bayraktar’ın, yeşil-beyazlı formasıyla Ankaragücü maçlarına gitmesiyle başladığını ifade eden Sabırlı, ilk başta aralarında Bursaspor formasıyla oturan Bayraktar’ın davranışına şaşıran sarı-lacivertli taraftarların zamanla bunu kabullendiğini, daha sonra aralarında arkadaşlığın başladığını anlattı.

Bu arkadaşlığın Bursaspor ve Ankaragücü taraftarı bazı gruplar arasında zamanla dostluğa dönüştüğünü dile getiren Sabırlı, şöyle konuştu: "Okul bittikten sonra 1993 yılında askere giden ve yedek subay olan Abdülkerim Bayraktar, Mardin’de şehit düştü. Bu durum her iki takım taraftarını yasa boğdu. Şehit Bayraktar’ın Bursa’daki cenaze törenine, Ankara’daki maçlarda tribünde beraber olduğu Ankaragücü taraftarları da katıldı. Cenaze töreninde birlikte saf tutan Bursaspor-Ankaragücü taraftarları, tribünlerde de yan yana oturmaya başladı. Bursasporlu taraftarlar o yıldan bu yana her maçın 6. dakikasında ’Ankaragücü’, Ankaragücü taraftarları da her maçın 16. dakikasında ’Bursaspor’ diye tezahürat yapıyor. Her iki takım taraftarları da kendi maçlarında dost takımın bayraklarını da sallıyor."

Haberin Devamı



UYDURMA DEĞİL GERÇEK KARDEŞLİK
Sabırlı, ülkede bu dostluğu kabullenemeyen, hatta yalan olduğunu söyleyenlerin olduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 yıl önce bir arkadaşım bana taraftarlar arasındaki kardeşlik ilişkisinin uydurma olduğunu söylemesi üzerine bu dostluğu herkese anlatmak istedim. Uydurma değil gerçek bir kardeşlik ilişkisi bu. Diğer takımlara, belki de dünyaya örnek olacak bu dostluğu kitaplaştırdım" dedi.

"Şehidin Emaneti BursAnkara" adlı kitabının yazılması, baskısı ve piyasaya sürülmesinin 1,5 yıl sürdüğünü ifade eden Sabırlı, şunları kaydetti: "Kitabı yazmaya karar verdikten sonra Abkülkerim Bayraktar’ın kardeşi Fehmizat ile görüştüm. Ardından yakın dostları Bursaspor ve Ankaragücü taraftarlarıyla bağlantı kurdum. Onlardan Abdülkerim’i ve gelişen dostluğun hikayesini dinledim. Sonra da tüm anlatılanları kurgu halinde Abdülkerim’in ağzından kitaplaştırdım. Kitapta Abdülkerim, kendisini ve dostluğu anlatıyor. Kardeşliğin nasıl geliştiğini açıklıyor."

KARDEŞİ FEHMİZAT’IN DOSTLUK DÖRTLÜĞÜ
Bu arada, "Şehidin Emaneti BursAnkara" adlı kitapta, şehit asteğmen Abdülkerim Bayraktar’ın arkadaşlarının dostluk kavramı üzerindeki sözlerinin yanı sıra kardeşi Fehmizat’ın yazdığı bir dörtlüğe de yer veriliyor. Fehmizat Bayraktar’ın kaleme aldığı dörtlük, şöyle:

"İki şehirdik şimdi tek olduk
Tek ses, tek nefes, tek yürek olduk
Alem alkış tutsun dostluğumuza
Ankara Bursa omuz omuza"

YORUM YAZ