MENÜ

Sefa Yılmaz: Berat hırslı, disiplinli, mücadeleci

Trabzonspor’un eski yıldızı Sefa Yılmaz, Gençlerbirliği’ndeki takım arkadaşı Berat Özdemir’i FANATİK’e anlattı...“Berat, yaşının çok üzerinde bir olgunluğa sahip. Saha içinde kolay kolay sinecek futbolcu değil. Mücadeleci yapısı ve disiplinli olması en net özellikleri. Ayrıca 2 dil bilir, iletişime açıktır. Bana kalırsa en büyük avantajı, Abdullah Avcı gibi öğretici bir hocayla çalışacak olması”

Sefa Yılmaz: Berat hırslı, disiplinli, mücadeleci

2014-2016 arasında Bordo-Mavili formayı terleten Gençlerbirliği’nin başarılı ismi Sefa Yılmaz, eski takım arkadaşı Berat Özdemir’in bilinmeyen yönlerinden bahsetti. Sefa, geçen sezondan bu yana beraber oynadığı Berat’ı, futbolcu gözüyle değerlendirdi. Başkent ekibinin 30 yaşındaki yıldızı, “Berat benim sadece takım arkadaşım değil, yaşı itibarıyla kardeşim gibi aynı zamanda. Trabzonspor’a gitmesine elbette çok sevindim. Bunu hak ediyordu. Her geçen süreçte biraz daha üzerine koyan, yukarıları hedefleyen bir yapısı var. Antrenmanlarda çaba gösterir, her zaman daha iyisi için ekstra çalışır. 22 yaşında ancak yaşının çok üzerinde bir olgunluğa sahip. Saha içinde kolay kolay sinecek, pes edecek futbolcu değil. Bana kalırsa tam bir takım oyuncusu Berat. 2 dil bilir, iletişime açıktır. Artık futbolda oyunun iki yönünü doğru oynayabilmek çok önemli. Berat da bunu iyi yapıyor. Fiziksel açıdan avantajı da fazla. Mücadeleci yapısı ve disiplinli olması en net özellikleri” dedi.

Haberin Devamı

‘Baskıya hazır ol dedim’

Transfer öncesinde Berat’la konuştuğunu söyleyen Sefa, “Ona büyük bir kulübe gittiğini ve baskıya her zaman hazırlıklı olması gerektiğini söyledim. Sonuçta orası Trabzonspor. Ben de oynadım. Anadolu kulübü değil. Yeri gelecek kulağını kapatıp, sadece işine odaklanacaksın. Ancak Berat’ın önemli bir avantajı var, o da öğretici bir teknik direktörle çalışacak olması. Abdullah hoca onun üzerinde büyük etki gösterecektir ve farklı seviyeye çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

‘Trabzon’da fark yaratır’

Sefa Yılmaz şöyle devam etti: “Açıkçası Berat’ın uzun yıllar Trabzonspor’a katkı vereceğine ve orta alanda fark yaratacağına inanıyorum. Bence ilerleyen süreçte A Milli Takım’ın orta sahasının da vazgeçilmezi olacaktır. Umarım şans da onun yanında olur. Sakatlıktan uzak, düzenli oynayabileceği bir süreç geçirir. İnanıyorum ki, kısa sürede orada kendini ispatlayacaktır”

Haberin Devamı

‘Kariyerimin en formda dönemindeyim’

Gençlerbirliği’nde 2 maçtır asist yapan ve takımın bu sezonki en kilit isimlerinden biri olan Sefa Yılmaz, “Artık 30 yaşındayım ve bana kalırsa kariyerimin hem fiziksel hem de mental açıdan en formda dönemindeyim. Umarım böyle devam eder. Takıma maksimum katkı sağlamaya çalışıyorum. Sözleşmem sezon sonu bitiyor fakat tamamen performans odaklı ilerliyorum. Transfere sonra bakacağız. Hedefim her zaman en yukarısı. Daha önce büyük takımda oynadım, A Milli Takım formasını giydim. Yeniden büyük bir adım atmaya hazırım” dedi.

Safa Can Konuksever

YORUM YAZ