MENÜ

SEÇİM SONUÇLARI 2024 - SON DAKİKA Türkiye 31 Mart 2024 Yerel Seçim Haberleri

Türkiye’nin 81 ilinde 31 Mart 2024 yerel seçimler heyecanı yaşandı. Saat 17:00 itibari ile oy verme işlemleri bütün yerlerde sona erdi ve oy sayımına geçildi ve ardından tüm sandıklar açıldı. İşte il il seçim haritası, oy sonuçları geldi. 2024 Türkiye Yerel Seçim sonuçları ve belediye başkanı oy oranları fanatik.com.tr'de. Yaşanan son dakika gelişmelerini de haberimizden ulaşabilirsiniz.

SEÇİM SONUÇLARI 2024 - SON DAKİKA Türkiye 31 Mart 2024 Yerel Seçim Haberleri

Türkiye'de 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirlendi. 32 doğu ilinde sabah saat 07.00'de başlayan oy kullanma işlemleri 16:00’da sona ererken, diğer illerde ise oy kullanma süreci saat 17:00'de sona erdi. Tüm sandıklar açıldı. İşte dakika dakika tüm gelişmeler...

Haberin Devamı
BALIKESİR SEÇİM SONUÇLARI

Balıkesir 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MURAT KURUM: TÜM İSTANBULLULARA TEŞEKKÜR EDERİM

31 Mart mahalli idareler seçiminde sandıkların büyük bölümü açıldı. Seçim sonuçlarının ardından AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum açıklama yaptı. Kurum, "Tercihini hangi partiden yaparsa yapsın sandığa giden her vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum. İstanbul'un muradı çalışmaya devam edecek. İstanbullu hemşerilerimiz için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MALATYA SEÇİM SONUÇLARI

Malatya 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK DEĞERLENDİRME

31 Mart mahalli idareler seçiminde sandıkların büyük bölümü açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının netleşmeye başlaması sonrası açıklamada bulundu.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Ankaralılar, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle muhabbetle selamlıyorum. Şahsıma sizler gibi vefakar yol arkadaşları veren rabbime hamdediyorum.

Tüm Müslümanların Ramazanı Şerif'ini tebrik ediyorum. Gazzeli kardeşlerimizin mevlam yar ve yardımcısı olsun. 31 Mart seçimlerini demokrasimize yakışan olgunlukla tamamladık. Seçim atmosferine gölge düşürecek hadise yaşanmadı. Doğu ve Güneydoğu'da bölücü örgütün kölelerinin vatandaşa baskı ve hakaretine şahit olduk. Vatandaşımızın sağ duyusu sayesinde Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etti. Seçimler demokrasilerin en kritik günleridir. Millet sözünü sandık yolu ile söyler. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile yapar."

AFYON SEÇİM SONUÇLARI

Afyon 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KONYA SEÇİM SONUÇLARI

Konya 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı
ORDU SEÇİM SONUÇLARI

Ordu 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın toplantısı düzenleyerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. İmamoğlu, "En son sizlerle paylaştığım süreçten bu yana artık seçimin son anlarına yaklaşmış durumdayız. Şu anda bizim sistemimizde teknoloji ile birlikte elde ettiğimiz farklı veri akışlarının bir arada değerlendirilmiş hali ile yüzde 96’sının sonuçları elimizde var ve 1 milyonun biraz daha üzerinde farkla birinci durumdayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibarıyla yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkı bize vermiştir diyebiliriz. Elbette resmi açıklamaları YSK ile birlikte esas olan mazbata anıdır. Şu an itibarıyla 1 milyonun üzerinde oy ile sonuçlar belli olmuştur diyebilirim. Yüzde 52’ye yakın bir oy oranımızla yüzde 39.5 civarında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte." dedi.

KOCAELİ SEÇİM SONUÇLARI

Kocaeli 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı
ANTALYA SEÇİM SONUÇLARI

Antalya 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MANİSA SEÇİM SONUÇLARI

Manisa 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YSK BAŞKANI YENER'DEN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Ahmet Yener, saat 22.46'da açıklama yaptı. Yener, konuşmasında şunları söyledi;

Şu an itibarıyla sandıkların %51.2 'si açılmıştır. Bu süreçte görev alan il, ilçe seçim kurulu başkanlarına, YSK personeline, sandıkta görevli olan kamu görevlilerine çalışmaları için teşekkür ediyorum. Veri akışı devam etmekte. Şu anki açıklanan sonuçların siyasi partilere, Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum.
Seçime katılma oranı vereceğimiz rakam yanıltıcı olabilir. Gün içinde paylaşabiliriz.

Haberin Devamı
MANSUR YAVAŞ: ROZETİMİZİ ÇIKARACAĞIZ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Çalışmalarımıza inanan, bizlere güvenen, her zaman yanımızda olan başta Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere önceki dönem başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, partimizin yönetim kademesinden tüm gönüllülerimize kadar herkese, tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim bu seçimde asıl kahramanlarımız sizler yani isimsiz olanlardı. Cadde cadde, sokak sokak bir kaldırım taşını eksik bırakmayacak şekilde çalışan, birçok fedakarlıkta bulunan başta gönüllülerimiz olmak üzere tüm kadınlara, gençlerimize, emeklilerimize, esnafımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum.

Kendilerine atılan iftiralara rağmen bana güç veren, gözlerine her baktığımda hayatın anlamını yeniden keşfettiğim biricik aileme ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Değerli Ankaralılar 2019 seçimlerini kazandığımızda kullandığım cümleleri yine tekrarlıyorum. Biz bu seçim sonuçlarını zafer olarak görmüyoruz, bizim karşımızda düşman yok. Hepimiz bu kentin onurlu bir ferdiyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama artık seçimimiz bitti, rozetimizi çıkaracağız 6 milyon Ankaralıya kimseyi ayırmadan hizmet etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

ADANA SEÇİM SONUÇLARI

Adana 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SAMSUN SEÇİM SONUÇLARI

Samsun 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı
TEKİRDAĞ SEÇİM SONUÇLARI

Tekirdağ 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TURGUT ALTINOK'TAN İLK AÇIKLAMA

AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, sandıklardan çıkan ilk sonucu değerlendirdi. Altınok, "Vatandaşımız karar vermiştir, saygı duyarız, hayırlı olsun." dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kameralar karşısına geçerek "CHP örgütüne teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları göstermiştir ki, bugün seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. CHP ve milletimizle kurduğumuz Türkiye İttifakı tarihi bir sonuç elde etmiştir. Bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Bizim başarımız kimsenin hezimeti olmayacaktır, hezimeti değildir." açıklamasını yaptı.

MARDİN SEÇİM SONUÇLARI

Mardin 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AYDIN SEÇİM SONUÇLARI

Aydın 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SAKARYA SEÇİM SONUÇLARI

Sakarya 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ERZURUM SEÇİM SONUÇLARI

Erzurum 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON SEÇİM SONUÇLARI

Trabzon 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ESKİŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI

Eskişehir 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI TAKSİM'DE BASIN MERKEZİ KURDU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Mahalli İdareler Seçimlerini takip etmek isteyen yerel ve yabancı basın mensupları için Taksim’de basın merkezi kuruldu. Seçime ilişkin gelişmelerin sağlıklı ve hızlı bir şekilde takip edilmesi amacıyla kurulan basın merkezinde Bir otelin lobisinde kurulan merkezde, seçim sonuçlarını anlık takip etme, teknik alt yapı, simültane tercüme ve canlı yayın olanakları bulunuyor.

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI

İzmir 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ANKARA SEÇİM SONUÇLARI

Ankara 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

İstanbul 2024 Yerel Seçim sonuçları

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM SEÇİM SONUÇLARI! İL İL SON DURUM

2024 Seçim Haberleri Son Dakika | Sonuçlar netleşmeye başladı. İşte il il seçim sonuçları

İL İL SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İŞTE İLK SONUÇLAR! SEÇİM YASAKLARI SONA ERDİ

Seçim yasakları sona erdiği resmiyet kazandı ve ilk sonuçlar geldi. Türkiye’nin 81 ilinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri heyecanı yaşandı. İşte il il seçim haritası, oy sonuçları geldi. 2024 Türkiye Yerel Seçim sonuçları ve belediye başkanı oy oranları hakkında tüm son dakika haberleri Fanatik.com.tr'de.

İL İL SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

FAHRETTİN ALTUN: TÜM TEDBİRLER ALINMIŞTIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dezenformasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, "31 Mart seçimleri için de gerekli bütün hazırlıklarımızı yapmış bulunuyoruz. Katılım oranlarıyla adeta bir demokrasi şöleni olan seçimlerimizin işleyişine ve güvenirliğine gölge düşürülmemesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır" dedi.

İLK SONUÇLAR FANATİK'TE OLACAK

Seçim yasakları sona erdiği resmiyet kazandı ve ilk sonuçlar geldi. Türkiye’nin 81 ilinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri heyecanı yaşandı. Seçim yasakları sona erer ermez 2024 Türkiye Yerel Seçim sonuçları ve belediye başkanı oy oranları hakkında tüm son dakika haberleri Fanatik.com.tr'de olacak.

İL İL SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL'DA OY SAYIMINA GEÇİLDİ

İstanbul genelindeki 33 bin 228 sandıkta oy verme işlemleri sona erdi. Sandık görevlileri, oyların sayım işlemlerine başladı. Sonuçları görmek isteyen seçmenler, müşahitler ve görevliler de okullarda ve sınıfların önlerinde beklemeye başladı.

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMALAR

YSK Başkanı Ahmet Yener, saat 17.00 itibarıyla ülke genelinde oy verme işleminin tamamlandığını söyledi. Yener, "Ülke genelinde 34 siyasi partinin yarıştığı 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Bu olaylar neticesinde yararlananlara acil şifalar diliyoruz, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgileri SEÇSİS'e (Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi) girilmeye başlanmış olup, veri akışı devam etmektedir. Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerimizde tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Yener, yayın yasağı ile ilgili kurulun toplanıp, değerlendirme yapacağını belirtti.

OY SAYIMINA GEÇİLDİ

Saat 17:00 itibari ile 81 ilde oy verme işlemi sona erdi. Görevliler saatin bitişi ile oy sayımına geçtiler. Çıkan sonuçlar şimdiden büyük merak konusu oldu. Gelişmeleri canlı olarak aktarıyoruz.

SEÇİM SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

'VERİ GİRİŞLERİ BAŞLADI' 

YSK Başkanı Yener oy verme işlemi bitince basın karşısına çıktı ve "Sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandıkların veri girişleri sisteme verilmeye başlanmıştır." açıklamalarında bulundu.

SERENAY SARIKAYA: İLK DEFA BUGÜN GİYDİM

Oy verirken Adana Demirspor forması ile dikkatleri üzerine çeken güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, "Formayı Aile'de bütün ekibe ismimizin yazılı olduğu şekilde hediye etmişlerdi. İlk defa bugün giydim" ifadelerini kullandı.

32 İLDE SANDIKLAR KAPANDI

Türkiye genelinde seçim heyecanı sabah erken saatlerde başladı. 32 doğu ilinde oy kullanma işlemleri sabah saat 07.00'de başlarken, 16.00 itibariyle de sona erdi. Diğer illerde ise oy kullanma süreci saat 08.00'de başlayıp, 17.00'de sonlanacak. 31 Mart yerel seçimlerinde 81 ilin ve 973 ilçeyle beraber 390 beldenin belediye başkanı belirlenecek.

Güneşin doğuş ve batış saatlerine ilişkin erken oy kullanmaya başlanan ve oy verme işlemi 16.00'da sonlanan şehirler ise şunlar:

​Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis.

YSK Başkanı Ahmet Yener de basına açıklamalarda bulundu ve "32 ilde oy verme işlemi tamamlandı ve oy sayım işlemi başlamıştır." ifadelerini kullandı.

OY KULLANMAYA LIVAKOVIC FORMASIYLA GİTTİ
BAKAN IŞIKHAN: YEREL YÖNETİCİLERİMİZLE BİRÇOK PROJEYE İMZA ATACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da oyunu kullandı. Bakan Işıkhan, "Gelecek yüzyılda bu yerel yöneticilerimizle birlikte hem istihdamın hem de iş gücünün arttırılması noktasında birlikte çalışacağımız birçok projeye imza atacağız" dedi.

SERENAY SARIKAYA ADANA DEMİRSPOR FORMASIYLA OY KULLANDI
KEMAL KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu Çankaya’da Arjantin İlkokulu’nda oyunu kullandı.

ÖMER ÇELİK OYUNU KULLANDI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, oyunu kullandı. Çelik, "Vatandaşlar milli iradeye sahip çıkıyor. Seçim bir rekabet, rakip olabiliriz, hasım değiliz. Seçimde kimse kaybetmeyecek. Milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

SPOR BAKANI OYUNU KULLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da oyunu kullandı ve sosyal medya hesabından "Oyumuzu İstanbul’da kullandık. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KUTLUAY DA OYUNU KULLANDI

Efsane basketbolcu İbrahim Kutluay da 1244 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Seçimin herkes için hayırlı olması temennisinde bulunan Kutluay daha sonra okuldan ayrıldı.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ABB BAŞKAN ADAYI ALTINOK OYUNU KULLANDI

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok Kocatepe İlkokulu’nda oyunu kullandı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul Saffet Çebi İlköğretim okulunda oyunu kullandı.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU OYUNU KULLANDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oyunu Beylikdüzü Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı. İmamoğlu’na eşi Dilek İmamoğlu, oğulları Mehmet Selim İmamoğlu ve Semih İmamoğlu eşlik etti.

DEVLET BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da oyunu kullandı. Bahçeli, "Seçimlerin milletimiz için devletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA OYUNU KULLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da oyunu kullandı. Yerlikaya, "Seçim günü ve seçim sonrasında sandık oy sayımlarının huzur ve güven ortamında tecelli etmesi için de çalışıyoruz" dedi.

MANSUR YAVAŞ OYUNU KULLANDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Mansur Yavaş, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Seçimlerin sonucu hakkında hiçbir tereddüdümüz yoktur" dedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI MURAT KURUM OYUNU KULLANDI

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için oyunu Kağıthane İmece İlkokulu'nda, 1166 numaralı sandıkta kullandı. Kurum, "Ben buradan tüm vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarını, sandıklarına sahip çıkmalarını istiyorum. Gitsinler oylarını kullanıp kullandıkları oylara, sandıklara sahip çıksınlar" dedi.

YORUM YAZ