MENÜ

Satrançta zirvenin tek hakimi Türkiye!

Türkiye, ilk kez düzenlenen 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda mutlu sona ulaştı. Ay-Yıldızlı genç sporcular, U12 ve U18 kategorilerinde sergiledikleri başarı ile tüm rakiplerini geride bırakıp, turnuvayı zirvede tamamladı.

Satrançta zirvenin tek hakimi Türkiye!

Uluslararası Satranç Federasyonu’nun (FIDE), ilk kez düzenlediği 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda, Türkiye Genç Milli Takımı namağlup şampiyon oldu. Kazakistan’ın Aktau kentinde, 53 ülkeden 400’den fazla satranç sporcusunun katılımıyla 3-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda, başarılı performansı ile dikkat çeken Türk Genç Millilerimiz tüm müsabakaları kazanarak, altın madalyaya ulaştı. U12 ve U18 kategorilerinde düzenlenen Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda, Antrenör Doğa Cihan Göksel takım kaptanlığında mücadele eden ve International Master (IM) Işık Can, FIDE Master (FM) Adar Tarhan, FM Hasan Hüseyin Çelik ve (Women Candidate Master-WCM) WCM Işıl Can’dan oluşan İstanbul ENKA Lisesi takımı olarak yarışan genç milliler sekiz turun tamamında galip gelerek ve son maç öncesi şampiyonluklarını ilan ederek, tarihi bir başarıya imza attılar.

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyoruz’

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, FIDE tarafından ilk kez düzenlenen Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda büyük bir başarı göstererek, namağlup şampiyon olan genç millileri kutlayarak, şunları söyledi: “Gençlerimiz müthiş sonuçlara imza atıyor. Dünya Şampiyonu olan genç millilerimizle gurur duyuyoruz. Türkiye, satrançta alınan başarılarla bir ‘satranç ülkesi’ olduğunu gösteriyor. Dünya ve Avrupa’da Türk satrancı konuşuluyor, sporcularımızın oyunları analiz ediliyor, yorumlar yapılıyor.”

YORUM YAZ