MENÜ

Satrançta İstanbul Açık Turnuvası başladı

8’inci Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası bugün başladı. 27 ülkeden katılımın olduğu turnuvada; 7 ayrı kategoride yarışan yarışmacılarda, ilk 3’e girenlere toplamda 335 bin lira ödül verileceği açıklandı.

Satrançta İstanbul Açık Turnuvası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu, Fatih Belediyesi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası ve TUGEV iş birliği ile düzenlenen 8’inci Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası’nın açılışı 26 Ağustos’ta yapıldı. 1 Eylül’e kadar devam edecek olan turnuva, Fatih Belediyesi Atatürk Çağdaş Yaşam Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Açılışa katılan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, bu turnuvanın şu ana kadar en çok uluslararası katılım olan turnuva olduğunu belirtti. 4 gün sürecek turnuvada, bin 335 yarışmacı kıyasıya yarışacak.

Haberin Devamı

"BU YIL DAHA PROFESYONEL BİR TURNUVA DÜZENLEDİK"

Açılışı gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Mehmet Ergün Turan, “Satranç çok önemli bir spordur. Bu yıl Fatih’te ikincisini yapıyoruz. Turnuva, geçen yıla göre bu yıl daha profesyonel hale büründü. Türkiye’den de birçok gencimiz katılımcı olarak buradalar. Burada, 7 ayrı kategoride yarışmalar yapılacak. Final maçlarıyla da sonuçlanacak. Her ayrı kategoride ilk 3’e giren kişilere toplamda 335 bin liralık ödül verilecek. Ama yurt dışındakilerin gelip burada misafir edilmesi, yarışması daha da kıymetli” dedi.

"LİSANSLI SPORCU SAYISI ANLAMINDA TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK FEDERASYONUZ"

Açılışta konuşan Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tulay ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Oldukça önemli bir turnuvadayız. Katılımcı sayısı açısından son derece güzel.  27 ülkeden ve 59 ilden katılım var. Eminim ki katılan herkes buradan güzel anılarla ayrılacak. Fatih Belediye Başkanımızın bu konudaki hassasiyetini de biliyorum. Çünkü geçen yıl da bu turnuvaya destek verdiler. Bugün Türkiye Satranç Federasyonu'nun geldiği noktadan bahsederken elbette lisanslı sporcu sayısı anlamında ülkemizin en büyük federasyonu diyoruz. Bununla övünmüyoruz, gurur duyuyoruz. Son dönemlerde aldığımız başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.”

“AVRUPA BİRİNCİLİĞİM OLDU”

Turnuvaya Manisa’dan katılan ve oldukça heyecanlı olduğunu belirten 15 yaşındaki Kerem Erten, “6 yaşındayken satranç oynamaya başladım. 8-9 yıldır da oynuyorum. Daha önce katıldığım turnuvalarda Türkiye ve Avrupa birinciliğim oldu. Burada da ilk 10’a girmeyi hedefliyorum” şeklinde konuştu. (DHA)

YORUM YAZ