MENÜ

Satrancın şampiyon okulları!

Aydın’da gerçekleştirilen ‘2023 Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Finalleri’ sona erdi. 51 şehirden 138 okul takımı ve 706 sporcu, Mimar Sinan Spor Salonu’nda kürsü için yarıştı.

Satrancın şampiyon okulları!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Satranç Federasyonu ile ana sponsor Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla Aydın’da gerçekleştirilen ‘2023 Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Finalleri’ sona erdi. 8 ilde yapılan elemelerden sonra finallere kalan 51 şehirden 138 okul takımı ve 706 sporcu, Mimar Sinan Spor Salonu’nda kürsü için yarıştı.

Haberin Devamı

6 tur üzerinden yapılan finalde 6 kategoride kupalar sahibini buldu. Kapanış töreninde konuşan Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Okullar, satranç sporuna ilginin büyümesinde, bu spora duyulan sevginin artmasında önemli rol oynuyor" derken, İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan da “Gerek Türkiye Okullar Satranç Şampiyonası gibi ülkemizdeki turnuvalar gerekseyurt dışındaki turnuvalar, gençlerimizesatranç sporundaki başarılarını göstermeve yeteneklerini geliştirme, deneyim kazanma imkanı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLAR TABLOSU

GENÇLER GENEL

Ordu Özel Namık Altaş Klj A.L

GENÇLER KIZLAR

Özel Antalya Bahçeşehir A.L

YILDIZLAR GENEL

Denizli Özel P.E.V. O.O

YILDIZLAR KIZLAR

Haberin Devamı

Antalya Mecdude Başakıncı O.O

KÜÇÜKLER GENEL

Özel Bilfen Halkalı O.O.

KÜÇÜKLER KIZLAR

Antalya Başöğretmen Atatürk O.O

 

YORUM YAZ