MENÜ

Küçükler ve yıldızlarda şampiyon satranççılar belli oldu

Antalya'da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası sona ererken dereceye giren isimler belli oldu.

Küçükler ve yıldızlarda şampiyon satranççılar belli oldu

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF), Antalya’da düzenlediği “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası” sona erdi. Şampiyonada, Türkiye’nin 81 ilinden ve KKTC’den 2 bin 500’ü sporcu olmak üzere, antrenörler, veliler ve satrançseverlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişi bir araya geldi.

Haberin Devamı

TSF tarafından düzenlenen Avrupa’nın en çok katılımlı satranç organizasyonlarından olan şampiyonada 7–12 ve 13-18 yaş grubunda yaklaşık 2 bin 500 satranç sporcusu hamle yaptığı şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular milli takım havuzuna girmeye hak kazandı. Buna göre şampiyon olan isimler şöyle; 7 Yaş: Ömer Taha Dede, Göksu Yıldız, 8 Yaş: Bora Şahin, Defne Karaman, 9 Yaş: Onur Hışır, Irmak Keser, 10 Yaş: Yusuf Kerem Şahin, Beren Çetin, 11 Yaş: Ege Öz, Elif Deniz, 12 Yaş: Barış Çınar Şahbudak, Tuana Abak, 13 Yaş: Esat Tuna Türker, Arya Aydoğan, 14 Yaş: Fatma Zehra Oflaz, Fatma Zehra Oflaz, 15 Yaş: Efe Yalçınkaya, Ela Keskinler, 16 Yaş: Kerem Erten, WCM Elif Zeren Yıldız, 17 Yaş: IM Adar Tarhan, WCM Ecrin Efsa Büyük, 18 Yaş: CM Onur Çınar Engin, WCM Elif Keskin. Şampiyonanın kapanış ve ödül töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay derece yapan sporcuları kutlayarak, Türk satrancının her geçen gün başarı çıtasını daha da yükseğe taşıdığını söyledi.

YORUM YAZ