MENÜ

Sanat için futbolu bıraktı!

Profesyonel olarak küçük yaşlardan itibaren çeşitli futbol takımlarında forma giyen 30 yaşındaki Caner Güner, ilgili duymaya başladığı seramik sanatı için futbolu bıraktı.

Sanat sevgisi futboldan daha ağır bastı! Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Caner Güner, 27 yaşına kadar sürdürdüğü profesyonel futbol kariyerini, seramik sanatı için bıraktı.

Haberin Devamı

Ağabeyi de futbolcu olan Caner Güner, 6 yaşında Gölcükspor altyapısında futbol oynamaya başladı. Yeteneği ile göz dolduran Güner, 2003-2012 yılları arasında Gölcükspor’da forma giydi. Güner, daha sonra Kağıtspor, Kavaklıspor, Kartepe Suadiyespor, İhsaniyespor, Halıdere Belediyespor, Hersekspor, Bağçeşmespor, Bilecikspor takımlarında da ter döktü.

Güner'in hayatı bir gün evine yakın bir okulda eline aldığı çamur sayesinde seramik sanatı ile kesişti. 7 yıl önce seramik ile uğraşmaya başlayan Güner, önce Kocaeli Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü ön lisans, daha sonra Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden lisans mezunu oldu.

3 yıl önce futbol kariyerini tamamen bitiren Güner, şu anda seramik alanında yüksek lisans yapıyor. Çok sayıda esere imza atan Caner Güner, kendisini akademik alanda geliştirerek seramik sanatını gençlere aktarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İHA

YORUM YAZ