MENÜ

Son dakika | Samsunspor, Süper Lig'e çıkmayı garantiledi!

TFF 1. Lig'de lider Samsunspor, ikinci sıradaki Eyüpspor'un sahasında Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olması ile Süper Lig'e çıkmayı garantileyen ilk takım oldu.

Son dakika | Samsunspor, Süper Lig'e çıkmayı garantiledi!

TFF 1. Lig'de Süper Lig'e çıkmayı garantileyen ilk takım belli oldu. İkinci sıradaki Eyüpspor'un sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olması neticesinde lider Samsunspor, Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

Son dakika | Samsunspor, Süper Lige çıkmayı garantiledi

 

11 YILLIK HASRET SONA ERDİ

Hüseyin Eroğlu yönetimindeki Karadeniz ekibi, dün oynadığı maçta sahasında ağırladığı Tuzlaspor'u 1-0 mağlup etmiş ve ikinci sıradaki Eyüpspor ile arasındaki puan farkını 9'a çıkarmıştı. Bugün evinde Gençlerbirliği'ni konuk eden Eyüpspor'un mücadeleden 2-0'lık sonuçla mağlup ayrılması ile Samsunspor, 11 yıl sonra Süper Lig'e geri döndü.

66 puanı olan Samsunspor, deprem bölgesi takımlarından Yeni Malatyaspor ve Adanaspor ile oynayacağı maçlardan hükmen galip sayılacağı için 72 puana ulaşacak. En yakın rakibi 57 puanla Eyüpspor’un bugün oynadığı Gençlerbirliği maçında 2-0 kaybetmesi ile lider Samsunspor bitime 5 maç kala Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Kırmızı-beyazlı ekibin taraftarları bu beklenmedik anda gelen şampiyonluk sonrası şehrin meydanlarına inerek şampiyonluk kutlaması yaptı.

Haberin Devamı

Ligin bitimine 5 hafta kala Samsunspor’un en yakın şampiyonluk rakiplerinden Eyüpspor’un 57 puanı (31 maç), Sakaryaspor’un 55 puanı (30 maç), Çaykur Rizespor’un 54 puanı (29 maç) ve Pendikspor’un 54 puanı (30 maç) bulunuyor.

Şampiyonluk yolundaki 4 rakibinden de 2’li averajı iyi olan Samsunspor, diğer rakipleri kalan tüm maçları kazanıp 72 puana ulaşsa bile 2’li averajla şampiyonluğu garantileyerek Süper Lig’e çıktı.

Son dakika | Samsunspor, Süper Lige çıkmayı garantiledi

SAMSUNSPOR'DAN PAYLAŞIM

Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Samsunspor, resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım gerçekleştirdi. Takım ve teknik direktör Hüseyin Eroğlu'nun üzerinde "Atatürk'lü arma Süper Lig'de" ifadesi yer alan görsel, "Cumhuriyet'in 100. yılında, Atatürk'lü arma Süper Lig'de!" ifadesiyle paylaşıldı. 

EN SON 2011-12'DE OYNAMIŞTI

2006-07 ve 2010-11 sezonları arasında eskiden 2. Futbol Ligi adıyla düzenlenen 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor, 2010-11 sezonunun tamamlanmasına iki hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantilemişti.

Son dakika | Samsunspor, Süper Lige çıkmayı garantiledi

Kırmızı-Beyazlılar, 2011-12 sezonunda Süper Lig'de mücadele ederken 18 takımlı ligi 39 puanlı Antalyaspor'un arkasında 36 puanla 16. sırada tamamlayarak TFF 1. Lig'e düşmüştü.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN SAMSUNSPOR'A TEBRİK

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1. Lig'de normal sezonun bitimine 6 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Yılport Samsunspor için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Spor Toto 1. Lig'de normal sezonun bitimine 6 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Yılport Samsunspor’u kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve taraftarları tebrik ediyorum. Karadeniz Temsilcisine önümüzdeki sezon mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig'de başarılar diliyorum.”

SAMSUN'DA MÜTHİŞ KUTLAMA

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Samsunsporlu taraftarlar bayraklar, meşaleler ve marşlarla şampiyonluğu kutladılar. 11 yıllık Süper Lig hasretini rakibinin puan kaybıyla nisan ayında sonlandıran Samsunspor’da taraftarlar davul ve zurnalar eşliğinde göbek atarak şampiyonluk kutlaması yaptılar.

Son dakika | Samsunspor, Süper Lige çıkmayı garantiledi

11 yıl sonra gelen şampiyonluk sonrası büyük sevinç yaşayan taraftarlar, “11 yıl sonra Süper Lig’deyiz. Duygularımızı anlatacak kelime bulamıyoruz. Allah’ın bugünleri gösterdiği için şükrediyoruz. Seneye de Süper Lig’e damga vuracağız” dediler.

Haberin Devamı

Son dakika | Samsunspor, Süper Lige çıkmayı garantiledi

YORUM YAZ