MENÜ

Emre Demir siftah yaptı, Samsunspor zirveye yerleşti! Bileği bükülmüyor...

Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında konuk ettiği Bandırmaspor'u 5-0 mağlup eden Samsunspor, 51 puanla zirveye yerleşti. 16 maçtır kaybetmeyen Karadeniz ekibinde Fenerbahçe'den kiralanan Emre Demir, ilk kez gol sevinci yaşadı.

Emre Demir siftah yaptı, Samsunspor zirveye yerleşti! Bileği bükülmüyor...

Hüseyin Eroğlu yönetiminde fırtına gibi esen Samsunspor, Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında Bandırmaspor'u ağırladı. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan ve Kutluhan Bilgiç'in yönettiği 90 dakikada Karadeniz ekibi çok rahat bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Emre Demir siftah yaptı, Samsunspor zirveye yerleşti Bileği bükülmüyor...

Yeni lider Samsunspor

Ahmet Sagat (P), Sergen Piçinciol (K.K), Emre Demir ve Moryke Fofana'nın (2) golleriyle sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, 16 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. 3 maçtır kazanan Kırmızı Beyazlılar, Eyüpspor'un evinde Altay'a 1-0 kaybetmesiyle zirveye yerleşti. 51 puana ulaşan Samsunspor, önümüzdeki hafta Gençlerbirliği deplasmanına gidecek ve liderliğini korumak için sahaya çıkacak. 50 puanla 2. sırada bulunan Eyüpspor ise Manisa FK ile deplasmanda karşılaşacak.

Emre Demir siftah yaptı, Samsunspor zirveye yerleşti Bileği bükülmüyor...

Bandırmaspor toparlanamıyor

İlker Püren'in ayrılığı sonrası Mustafa Sami Uğurlu ile anlaşan Bandırmaspor, yeni teknik direktörü ile çıktığı ilk maçta şok bir yenilgi aldı. 5 maçtır kaybeden Ban-Ban, 34 puanla 11. sırada kaldı ve Play-Off yarışında ağır yara aldı.

Haberin Devamı

Emre Demir siftah yaptı, Samsunspor zirveye yerleşti Bileği bükülmüyor...

Emre Demir siftah yaptı

Barcelona'dan ayrılması sonrası Fenerbahçe'ye transfer olan ve kiralık olarak Samsunspor'a gelen Emre Demir, Kırmızı Beyazlı formayla ilk golünü attı. 84'te Emre Gültekin'in yerine oyuna dahil olan 19 yaşındaki oyuncu, 85'te rakip kaleyi havalandırmayı başardı.

Hüseyin Eroğlu: Mücadeleye girip formayı alman lazım

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Emre Demir'in transfer sürecini Fanatik'e anlatmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Fenerbahçe transferi açıkladıktan hemen sonra başkanımız Ali Koç'la görüştü. Ali bey onay verince başkanımız Yüksel bey de 'Hocam ister misin?' diye bana sordu. Ben de isteyeceğimi belirttim. Emre'yle de transfer öncesi konuştum. İlk olarak 'Formayı ben vermiyorum, sen alıyorsun. Alt lig diyip garanti oynayacağım düşüncesine girme. Mücadeleye girip formayı alman lazım. Altınordu'da yaptıklarım ortada. Gençlerle çalışmayı seviyorum" minvalinde ifadeler kullandım. 1.5 saat sonra Ahmet Bulut beni aradı, transferi istediklerini ve Emre'yi çok etkilediğimi söyledi. Transfer böyle gerçekleşti"

'Fenerbahçe'ye güçlü bir şekilde göndereceğiz'

Emre Demir'in yeteneklerinden bahseden Hüseyin Eroğlu, "Emre Demir çok yetenekli. Bize çok katkı sağlayacak bir oyuncu. Samsunspor'un şampiyonluğunda önemli rol oynayıp, Fenerbahçe'ye güçlü bir şekilde göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Emre Demir siftah yaptı, Samsunspor zirveye yerleşti Bileği bükülmüyor...

Maçtan dakikalar:

17. dakikada Bandırmaspor savunmasının hatasında ceza sahası içinde topu önüne alan Celil Yüksel’in şutu yan ağlarda kaldı.

30. dakikada Georgios Koutroumpis, Ahmet Sağat’ın şutunu kale çizgisinden eliyle çıkarınca hakem penaltı noktasını gösteri. Koutroumpis pozisyon sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

32. dakikada penaltı noktasının başına geçen Ahmet Sağat, topu filelerle buluşturdu 1-0.

69. dakikada Alpay’ın ara pasıyla ceza sahası içine giren İvan Saponjic, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Aşırtma vuruşla topu filelere gönderdi. Gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

70. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Fofana’nın sert şutunu kaleci kornere çeldi.

71. dakikada Soner Aydoğdu’nun kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Sergen’in ters vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0.

80. dakikada topla seri çalımlarla ceza sahasına giren Fofana sert şutla farkı 3’e çıkardı 3-0.

Haberin Devamı

85. dakikada kontra gelişen atakta Cihan Kahraman'ın içeri çevirdiği topu önünde bulan Emre Demir, durumu 4-0 yaptı.

90. dakikada Fofana ceza sahası içinde hareketlendiği pozisyonda topla buluştu. Fofana'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 5-0.

Karşılaşmayı Samsunspor 5-0 kazandı. 

STAT: 19 Mayıs

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç, Nurettin Dinçer Demir, Buğra Can Semercioğlu

YILPORT SAMSUNSPOR: Jakup Szumski, Kadeem Harris, Yunus Emre Çift, Alim Öztürk (Dk.84 Emre Demir), Soner Gönül, Gaetan Laura (Dk.65 Moryke Fofana), Soner Aydoğdu (Dk.76 Yusuf Emre Gültekin), Youssef Benasser, Osman Çelik, Celil Yüksel (Dk.65 Cihan Kahraman), Ahmet Sağat (Dk.76 Douglas Tanque).

BEYÇİMENTO BANDIRMASPOR: Joannis Gkelios, Sergen Piçinciol, Oğuz Kağan Güçtekin, İvan Saponjic (Dk.85 Arda Şengül), Georgios Koutroumpis, Aksel Aktaş (Dk.46 Samuel Tetteh), Okan Alkan, Cebio Soukou, Nikola Terzic (Dk.37 Alpay Koldaş), Levent Ayçiçek, Emre Kaplan.

GOLLER: Dk.32 Ahmet Sağat, Dk.71 Sergen Piçinciol (K.K), Dk.80, 90 Fofana, Dk.85 Emre Demir (Samsunspor)

Haberin Devamı

SARI KART: Sergen Piçinciol, Oğuz Kağan Güçtekin, İvan Saponjic (Bandırmaspor)

KIRMIZI KART: Dk.30 Georgios Koutroumpis, Dk.74 Cebio Soukou  (Bandırmaspor)

YORUM YAZ