MENÜ

'Şampiyonluk zamanı'

Ligde fırtınalar estiren Gaziantepspor'un hocası FANATİK'E konuştu: “Seneye bu takımın üstüne koyup, şampiyonlukta 'biz de varız' diyeceğiz. Antep için bunun zamanı geldi”

'Şampiyonluk zamanı'

Süper Lig’de 5’te 5 yaptılar, Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı safdışı bıraktılar. Hedefini; Avrupa Kupaları’na katılmak olarak belirleyen Kırmızı-Siyahlılar’da, teknik direktör Tolunay Kafkas FANATİK’e çok özel açıklamalar yaptı. İşte, takımın bu duruma nasıl geldiğinden bahseden, gelecek süreçteki amaçlarını belirten Kafkas’ın sözleri...

‘Antep gibisini görmedim’

“Gaziantep Anadolu’da gördüğüm en sosyal kent. Tiyatro, sinema, restoranlar, cafeler... Akla gelebilecek her şey mevcut. Başkan ve yönetim ile hep beraber karar alıyoruz, ters düşmüyoruz. Yeni transferler takıma inanılmaz güç verdi. İlk yarıda banko oynayanlar yedek kalıyor, ama kimse ağzını açmıyor. Böyle bir ortamda rekabet başarıyı getiriyor. Karcemarskas geçtiğimiz sezon kalede Mahmut var diye bekledi. Ama Mahmut bu sezon onu beklemiyor, sorun yarattı ve kadro dışı kaldı. Hatasını anladı, artık dönüş yolunda”

“Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile oynadığımız rövanş maçında sıkıntı çektik. Çok baskı yedik. Orta alanda özellikle son 20 dakika açıklar verdik. Etkisiz kaldık. Bunları çıkıp, söylemek gerekir. Tur atladık diye her şey süt liman gitmiyor.

Avrupa’nın yolu lig

Amacımız seneye Avrupa Kupaları’na katılmak. Bunu kupayı alarak değil, ligde zirvede kalarak yapmak istiyoruz. Çünkü o zaman, belki iki tane ön eleme oynayacağız ve bize göre daha zayıf takımlarla eşleşme durumu söz konusu. Kupadan gidersek seri başı olma şansımız olmadığı için güçlü takımlarla karşılaşmak durumundayız”

‘Furkan’ı banko oynatırım’

“Popov büyük çıkış yakaladı. Wagner takımın ruhunu değiştirdi. Diğerleri ayak uydurmaya çalışıyor. Bu takım iyi oynuyor. Ben de hata yaptım. Bunlar tabii ki olacak. Biz bir takım kurduk, üstüne koyup artık şampiyonluk da biz de varız diyeceğiz. Bunun zamanı Antep için geldi de geçiyor. Altyapımız iyi değil. Yeni tesisler yapıp, oraya geçmeliyiz ve şu andaki yeri altyapıya tahsis etmeliyiz. Eğer dört büyük takım her sene en az A Milli Takıma 3 tane oyuncu veremiyorsa, sorun var demektir. 3 futbolcu verse, kulübü minimum 15 milyon Euro’dan kurtarır. Yemen ağabey (Ekşioğlu) ‘Tolunay hoca elimizden Orhan Gülle’yi kaptı’ diyor. Beşiktaş’tan zorla kim oyuncu alabilir? İlgilenen olmamış. Ailesine varıncaya kadar bulduk, anlaştık. Yine Beşiktaş’ta oynayan Furkan Şeker var. Bugün versinler, banko takıma koyarım. Ortada bir yanlış varsa, bunu alanda değil, verende arasınlar.”

Orhan Yıldırım / Fanatik Çok Özel

Haberin Devamı
YORUM YAZ