MENÜ

Şampiyonluk yürüyüşüne devam! 2-0

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında, sahasında İstanbul B.B.'yi konuk eden lider Fenerbahçe, rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Şampiyonluk yürüyüşüne devam! 2-0

Haberin Devamı

Stressiz bir maç

Tribünlerin şampiyonluk şarkıları altında başlayan maçta, Kanarya daha ilk dakikalardan itibaren gol için yüklenmeye başlamıştı. Belli ki Sarı-Lacivertliler işi erken bitirmek istiyor, son dakikalara istim üstünde girmek istemiyordu.
Konuk ekibi, akıllarında oynatmamak üzerine kurulu bir oyun düzeni yerine, oynamak üzerine bir oyun düzeni olduğu için kutlamak gerek belki de, ama ne olursa olsun Alex’e önlem almamak kaçınılmaz sonun başlangıcı oldu.

Stoch güveni boşa çıkarmadı

2. dakikada Sağ kanattan yapılan ortada topu önünde bulunan Slovak oyuncu, rakibini müthiş bir çalımla geçerek skordaki dengeyi bozdu: 1-0. Fenerbahçe’nin kronik hale gelen problemlerinden birisi, bu sezon öne geçilen maçlarda oyunun rölantiye alınmasıydı. Ancak dün akşam tam tersi bir durum vardı. Öyle ki ilk yirmi dakikada buldukları beş net pozisyon birer birer eriyip gitti. Çoğunluğunda, Semih’in son vuruşlarındaki ustalığa güvenen Kanarya, golcü oyuncunun harcağı pozisyonlara şaşırıp tam anlamıyla bakakalıyordu. Emre’nin tam anlamıyla hücuma katılamaması bir handikap yaratsa da, ondan kaynaklanan açık Baroni tarafından dolduruluyordu.

Haberin Devamı

Belediye 19’da Holmes, 29’da ise İbrahim Akın ile iki pozisyon buldu. 45’te Gökhan’ın ısrarla getirip son çizgiye inerek ortaladığı pozisyonda kaptan Alex, kafa ile skoru tekrar değiştirdi: 2-0. İkinci yarıda her iki takım gol için istekli görünse de ortaya koydukları performans bunun için yeterli olamadı ve Fenerbahçe rahatlıkla kazandı.

Can Gebetaş

YORUM YAZ