MENÜ

Şampiyona büyük görev

Türk Güreşi’nde tarihe geçen Rıza Kayaalp’e önemli bir görev verildi. Olimpiyat ikincisi, dünya ve Avrupa şampiyonu Milli sporcu Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliği’ne atandı

Şampiyona büyük görev

Avrupa Şampiyonası’nda 2019’daki 9. şampiyonluğuyla, ‘Asrın Güreşçisi’ lakaplı Hamza Yerlikaya’nın rekorunı kıran ve bunu başaran ilk Türk güreşçi olan Rıza Kayaalp, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı spor müşavirliğine atandı. Grekoromen stilde sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en başarılı güreşçisi olan 30 yaşındaki Rıza Kayalp, kariyerinde iki kez olimpiyat kürsüsüne çıkmış, 4 dünya ve 9 Avrupa şampiyonluğu kazanmıştı. Türkiye Güreş Federasyonu, Rıza Kayalp için, “Türk güreşinin yaşayan efsanesi Rıza Kayaalp’i yeni görevinden dolayı kutluyor, başarılar diliyoruz” açıklamasını yaparak tebrik mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Kanun ne diyor: Olimpiyat şampiyonluğu veya olimpik spor dallarından birinde büyükler kategorisinde birden fazla dünya şampiyonluğu kazanan ve 30 yaşını doldurmuş sporcular, spor müşaviri atanabiliyor. İlgili kanun, 2001 yılında Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Şampiyona büyük görev

YORUM YAZ