MENÜ

Şampiyon Samsunspor

Bank Asya'da fırtınalar estiren Kırmızı-Beyazlılar, mutlu sona ulaştı. Hüseyin Kalpar'ın öğrencileri, 19 Mayıs Stadı'nda Güngören Belediye'yi 3 golle yıktı, Samsun 5 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıktı

Şampiyon Samsunspor

Samsunspor, 5 sezon aradan sonra Süper Lig’e yeniden yükselmenin keyfini coşkuyla yaşadı. 3-0’lık Güngören Belediye galibiyetinden sonra sahanın ortasında Tavşanlı Linyit-Gaziantep Belediye maçının skorunu bekleyen Kırmızı-Beyazlılar, bu maçın berabere bitmesiyle ilk ikiyi son iki haftaya girerken matematiksel olarak garantiledi ve taraftarının muhteşem desteğiyle tur attı.

Haberin Devamı

Zenke’nin yokluğunda ilk yarı adeta durarak oynayan ev sahibi, 6. dakikada Agbetu, 8’de Turgay’la rakip kalede varlığını hissettirebildi o kadar. Ama can havliyle bu maça çıkan Güngören Belediyespor, 29 ve 31’de iki net pozisyonu Hamza’yla harcayarak, bir anlamda kendi kaderini belirledi.
Geçen hafta Ordu’da sonradan oyuna girmesine rağmen beraberliğin kurtarılmasında başrolü oynayan Dilaver,
2. yarıda takımıyla birlikte sahadaki yerini alınca maçın seyri değişti. 47’de Adem’in ortasına iyi yükselen Agbetu takımını öne geçirdi: 1-0. 2 dakika sonra Agbetu’nun pasında Dilaver, farkı ikiledi: 2-0. 66’da yeniden sahne alan Dilaver, maçın skorunu tayin etti: 3-0.

Kalpar’a teselli oldu

2005-2006 sezonunda Diyarbakırspor ve Malatyaspor ile birlikte Süper Lig’e dramatik biçimde veda eden Samsunspor, son yıllarda ciddi mali sorunlar yaşadı ve uzun süre zirve hesabı yapamadı. Süper Ligi amaçladığı bu sezon ise ilk yarıda aldığı kötü skorlarla hedeften uzaklaşır gibi olan Samsunspor, 2. yarıyla birlikte toparlandı ve özellikle Zenke’nin de büyük katkısıyla ele geçirdiği zirveyi bırakmadı, sonunda da hedefine ulaştı. Bu durum, başarıda rolü tartışmasız büyük olan ve dün sabah kayınvalidesini kaybettiğini öğrenen, maç sonrası da cenaze töreni için Gaziantep’e giden teknik direktör Hüseyin Kalpar için bir teselli oldu.

Haberin Devamı

Ergun Ata

Şimdi olması gereken yerdeler

Samsunspor, Süper Lig’de 29 sezon yer aldı. Bu süreçte çıktığı 952 maçta, 310 galibiyet, 245 beraberlik,
397 yenilgi aldı. Kırmızı-Beyazlılar, tarih boyunca Süper Lig’de yer alan 68 takım arasında 9. sırada bulunuyor. En büyük başarısı 1986-87 sezonundaki lig üçüncülüğü, aynı zamanda Samsunspor iki kez İnter Toto Kupası’na katıldı. 2005-2006 sezonunda Bank Asya’ya düşen Karadeniz ekibi, 7. kez Süper Lig’e döndü.

Şampiyonluk primi 250’şer bin TL

19 Mayıs Stadı’nda 90 dakikanın ardından büyük sevinç yaşanırken, futbolcuların beklediği haber geldi! Bitime 2 hafta kala Süper Ligi garantileyen Kırmızı-Beyazlılar’da, oyunculara 250’şer bin TL şampiyonluk primi dağıtılacağı açıklandı. Öte yandan dünkü karşılaşmayı takip eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da soyunma odasına inip oyuncuları tek tek tebrik etti.

Haberin Devamı

Ne Dediler?

Samsunspor Başkanı Erkut Tutu: Yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen hakettiğimiz başarıyı elde ettik. Futbolcuları ve teknik heyeti kutluyorum. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar: Şampiyonlukta neler hissedilmesi gerekiyorsa onu hissediyorum. Bu başarıya saygı duymak lazım.Emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Dilaver Güçlü: Süper Lig’e çıktığımız için çok mutluyum. Güngören önünde 2 gol atmak beni ayrıca sevindirdi. Anlatılamaz duygular yaşıyorum.

Turgay Gölbaşı: Sezon başından beri şampiyonluğa kilitlenmiştik. Kesinlikle bu başarı tesadüf değil. Bizi her zaman destekleyen taraftarımızın şampiyonluktaki payı çok büyük.

Akeem Agbetu: Yeniden Süper Lig’e döndüğümüz için fazlasıyla mutluyum. Umarım uzun yıllar Samsunspor forması giyerim. Çünkü burada çok mutluyum.

Ahmet Şahin: Gerçekten rüya gibi bir sezon geçirdik. Taraftardan, malzemecisine kadar herkesin şampiyonlukta büyük payı var. Bu başarı tüm Samsun’un.

Haberin Devamı

Samsunspor-Güngören Bld: 3-0

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER :
Özgür Yankaya, Birol Gülgane, Erdem Gökalp
SAMSUNSPOR:
Ahmet 10, Adem 10, Ersin 10, Kemal 10, Orhan 10, Hakan 10, Turgay 10, Murat 10 (Dk.84 Mustafa ?), Agbetu 10, Ufuk 10 (Dk.70 Abdulaziz 10), Billy Mehmet 10 (Dk.46 Dilaver 10)
GÜNGÖREN BELEDİYESPOR :
Süleyman 5, Mustafa 5, İbrahim 5, Özgür 5, Ersin 5 (Dk.83 Turan ?), Celal 5, Hasan 5, Seçkin 5, İsa 5 (Dk.60 İsmail 3), Hamza 4 (Dk.52 Emrah 4), İlkay 5
GOLLER:
Agbetu (Dk.48), Dilaver (Dk.49 ve Dk.67) (Samsunspor)
SARI:
Dilaver (Samsunspor), İbrahim (Güngören Bld.)

YORUM YAZ