MENÜ

Şampiyon Göztepe

Yaklaşık 30 bin taraftarı önünde Göz Göz, Çankırı'yı ilk 15 dakikada bulduğu iki golle devirdi. Beyaz Grup'ta şampiyonluğunu ilan eden Sarı-Kırmızılılar, 7 yıllık aranın ardından Bank Asya 1.Lig'e geldi

Şampiyon Göztepe

İzmir Atatürk Stadı’nda dün yer yerinden oynadı. Yaklaşık 30 bin taraftarının önünde Göztepe, Çankırı Belediyespor’u mağlup ederek 7 aradan sonra Bank Asya 1.Lig’e çıktı. Karşılaşmaya taraftarının da desteğiyle Sarı-Kırmızılılar hızlı başladı. 12. dakikada Halil’in ortasında Türker’in kafası direkten döndü. 2 dakika sonra İzzet sağ çaprazdan ceza sahasına doldurdu, İlhan kafayla topu filelere gönderdi: 1-0. 1 dakika sonra bu kez Tayfun sahneye çıktı. Raşit arka direğe kesti, Tayfun da şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-0. İlk 15 dakikada gelen iki golün ardından tribünler bayram yerine dönerken, karşılaşmanın ikinci yarısı oldukça durgun geçti. Çok az pozisyonun yaşandığı ikinci 45 dakika sonunda hem Göztepeli futbolcular, hem de taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Kupayı Özgener verdi

Maçtan sonra teknik heyet ile futbolcular şeref tribününe çıkarken, daha önce Altay Kulübü Başkanlığı yapan TürkiyeFutbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, şampiyonluk kupasını takım kaptanı İlhan’a verdi. Ardından Göztepeli futbolcular, sahanın ortasına kurulan platformda tek tek kupayı kaldırıp, sevinci tribünlerle paylaştı.

Ergin Karataş/DHA

Taraftar rekoru

28 bin 462 biletli seyirciyle, sezonun kendi adına taraftar rekorunu kıran Göztepe, şampiyonluk maçından 232 bin TL gelir elde etti. Özel olarak hazırlatılan 40 adet bayrak ve 12 bin Sarı-Kırmızı karton ile görsel şova imza atan tribünler, gollerden sonra büyük sevinç yaşadılar.

Altınbaş’a büyük ilgi

Göztepe Kulübü Başkanı İnan Altınbaş’a tribünler büyük ilgi gösterirken, “İşte imam, işte tezahürat” tezahüratları yaptılar. Altınbaş da taraftarlara alkışla karşılık verdi. Maç sonunda konuşan Başkan, “Futbolcuları, teknik heyeti ve taraftarımızı kutluyorum. Hedefimiz gelecek sezon da şampiyon olup, Süper Lig’e çıkmak” dedi.

Haberin Devamı

Amatör’den 1. Lig’e...

Göztepe, Süper Lig’e 2002-2003 sezonunda veda ettikten sonra yer aldığı liglerden her yıl bir kademe düşerek amatör kümeye kadar indi. 2008-2009 sezonun başında Aliağa Belediyespor’un isim haklarını alarak 3. Lig’de mücadele etmeye başlayan Sarı-Kırmızılılar, aynı sezon 2.Lig’e çıktı. Geçtiğimiz yıl hedefe ulaşamayan Göz Göz, bu sezon şampiyon olarak 7 yıllık Bank Asya 1. Lig özlemini dindirdi.

Göztepe-Çankırı Bld: 2-0

STAT: Atatürk
HAKEMLER: M.İlker Coşkun, Ü.Ramazan Konanç, Mustafa Sarsılmaz
GÖZTEPE: Akın 10, İzzet 10, Mehmet Yılmaz 10, Burak Keskin 10, Ramazan 10, Halil 10 (Dk.81 Serdar 10), İlhan 10, Hakan 10, Raşit 10 (Dk.90+2 Emin 10), Türker 10 (Dk.74 Ferhat 10), Tayfun 10
ÇANKIRI BELEDİYESPOR: Hamit 6, Taylan 5, Samet 4, Metin 4, Celal 4, Ali Yakup 5 (Dk.90+1 Ali Çevik ?), Eşref 5, Kemal 4, Rıdvan 4 (Dk.73 Lokman 5), Uğur 5, Önder 4 (Dk.54 Furkan 4)
GOLLER: İlhan (Dk.14), Tayfun (Dk.15) (Göztepe)
SARI: Tayfun (Göztepe), Lokman (Çankırı Bld.)

YORUM YAZ