MENÜ

Şampiyon Fenerbahçe

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, Polonya temsilcisi Zamek Tarnobrzeg'i 3-1'in rövanşında da 3-0 yenerek, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu, profesyonel futbol takımı oyuncularına, “Sıra sizde” mesajı gönderdi

Şampiyon Fenerbahçe

Benfica’yı Avrupa Ligi yarı final ilk maçında 1-0 mağlup eden Fenerbahçe Futbol Takımı’nda tek hedef, önümüzdeki perşembe oynanacak rövanştan da başarıyla ayrılıp, finale kalmak, sonrasında orada da başarı sağlayıp Avrupa Şampiyonu olmak. Onlar bu hedef peşinde koşarken, kulübün başka bir şubesi masa tenisinin kadın sporcuları üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu’na ulaştı bile. Avrupa Masa Tenisi Birliği ETTU Cup’ta geçen sezon şampiyonluğa ulaşarak, Türkiye’ye tarihinde ilk Avrupa Şampiyonluğu’nu kazandıran Sarı-Lacivertli kızlar, kupaları ikiledi. İki hafta önce Caferağa Spor Salonu’nda oynanan finalin ilk maçında Polonya temsilcisi Zamek Tarnobrzeg’i 3-1 mağlup eden kızlar, dün rövanşa çıktı. İlk sporcumuz Melek Hu, müthiş bir mücadeleden sonra rakibini 3-0 mağlup ederek, Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Onun ardından sıra Pavlovich’teydi. İlk oyunu 11-6 kaybeden sporcumuz, 11-6 ile eşitliği sağladı, ardından durum 2-2 oldu. Bu da şampiyonluğun habercisiydi. Çünkü sporcumuz bu oyunu kaybetse dahi, diğer iki maçtan alacağı bir set yenilse bile Fenerbahçe’yi şampiyon yapacaktı.

Türkiye’de üst üste 6. şampiyonluk

Ancak Pavlovich, müthiş bir final yapıp, 11-6 ile oyunu 3-2 kazandı ve Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan etti. Daha sonra oynanan maçların artık formaliteden öte bir anlamı yoktu. Ancak Sarı-Lacivertliler’in maçı uzatmaya niyeti yoktu. Fang Fang Zhou, 12-10, 11-9 ve 11-9’luk setlerle oyunu ve maçı Fenerbahçe’nin 3-0 kazandığını ilan edip, şampiyonluğu resmileştirdi. Birkaç gün önce Türkiye Şampiyonluğu’na ulaşan ve bu unvanı üst üste 6. kez yakalayan Fenerbahçeli kadınlar, dün de üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu’na imza atıp, camiayı mutluluğa boğdu.

Sıra geldi futbola


Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Ersan Topbaş, tarif edilemez duygular içinde olduklarını belirterek, “İkinci defa Avrupa’dan kupa aldık. Şimdi Amsterdam’a gidip kupayı almak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ