MENÜ

Şampiyon atlet Tuğba Danışmaz FANATİK'e konuştu: İlk atlayışımda hepsinin morali bozuldu

İstanbul 2023 Avrupa Salon Şampiyonası'nda Türk atletizmini koleksiyonuna yeni bir madalya ekledi. Tuğba Danışmaz gözyaşlarımızı tutamadığımız 3 adım atlama disiplininde ilk şampiyonluk zaferini ülkemize kazandırdı. Tuğba Danışmaz, final sonrası FANATİK'e özel açıklamalarda bulundu.

Şampiyon atlet Tuğba Danışmaz FANATİK'e konuştu: İlk atlayışımda hepsinin morali bozuldu

İstanbul 2023 Avrupa Salon Şampiyonası'nda Türk atletizmini koleksiyonuna yeni bir madalya ekledi. Tuğba Danışmaz gözyaşlarımızı tutamadığımız 3 adım atlama disiplininde ilk şampiyonluk zaferini ülkemize kazandırdı.

Haberin Devamı

TAKTİKLE RAKİPLERİNİ NAKAVT ETTİ

Final yarışının daha 1. hakkında kendisine ait salon Türkiye rekorunu tam 16 cm geliştirerek 14.31'lik derece atlayan Tuğba Danışmaz'ın bu taktiği adeta rakiplerini nakavt etti. Nitekim, yarışın geri kalanında başta olimpiyat 2.'si Patricia Mamona ve diğerleri bu derecenin yanına bile yaklaşamadı.

İLK HAKKINDA TÜM GİDİŞATI DEĞİŞTİRDİ

Oysaki Mamona bu sezon 14.41'le dünya listesine 3. sıradan girmişti, elemelerde de 14.09 atlamıştı. Ancak finalde Tuğba'nın ilk hakkında atladığı, altın değerindeki derecesi tüm yarışın gidişatını değiştirdi.

Şampiyon atlet Tuğba Danışmaz FANATİKe konuştu: İlk atlayışımda hepsinin morali bozuldu

Fanatik'e anlattı: 'Çünkü atlayamayacaklarını biliyordum'

Tarihi başarı sonrası konuşma fırsatı yakaladığımız 'Altın kızımız' Tuğba Danışmaz 'İlk atlayışta en iyi dereceyi yapmak bir taktik miydi?' sorusunda aslında bu atlayışın da arka planda bir hikayesinin olduğunu anlattı. 14.31'le birlikte rakiplerinin adeta hepsinin moralmen dağıldığını anlatan 23 yaşındaki rekortmen isim şunları söyledi: "Necati (Er) benim takım arkadaşım... Şampiyona öncesi bana, daha ilk atlayışında işi bitir. En iyi dereceni atla ve kenara otur demişti. Ben de öyle yaptım. Hepsinin zaten morali bozuldu. Hatta atlayışlarına bile bakmadım, arkamı döndüm oturdum. Çünkü atlayamayacaklarını biliyordum"

Haberin Devamı

Şampiyon atlet Tuğba Danışmaz FANATİKe konuştu: İlk atlayışımda hepsinin morali bozuldu

'Dereceyi geçselerdi, daha da iyisini atlardım'

14.31'le bu sezonki dünya listesinde 6. sıraya yerleşen ve 3 adım atlama kariyerinde 14 metrenin üzerinde 13. kez atlayış yapan Tuğba Danışmaz ayrıca,"14.30 atlayacağıma çok emindim çünkü kendimi yazdan bu yana çok daha iyi hissediyorum. Zaten rakiplerimden daha iyi bir atlayış gelseydi, yani geçselerdi, ben daha iyisini atlardım" ifadelerini kullandı.

Şampiyon atlet Tuğba Danışmaz FANATİKe konuştu: İlk atlayışımda hepsinin morali bozuldu

'Bu madalya onlar için'

2023 İstanbul Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın açılış toplantısına konuk atlet olarak katılan ve hatıra duvarına 'TEK YÜREK' mesajını veren Tuğba Danışmaz, tarihi zaferi sonrası da depremzeleri unutmadı: "Sezona devam edip etmeme konusunda kararsızdık. Bir anlam ifade etmiyordu, kötü bir süreçti bizim için. Ancak belki insanların yüzünde bir tebessüm oluşturabiliriz diye düşündük. Nitekim bu tarihi madalya, felaketten etkilenen tüm Türk halkını bir nebze olsa da sevindirdiğini umuyorum. Çünkü bu madalya onların.'

Haberin Devamı

Madalyasına kavuştu

Tuğba Danışmaz, dün yapılan madalya seremonisinde tarihi altın madalyasını aldı, İstiklal Marşı'nı Ataköy Atletizm Spor Salonu'nda okuttu.


FANATİK ÖZEL / Hatice Yücel

YORUM YAZ