MENÜ

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer o günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

17 Temmuz Salı Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer o günün programını değerlendirdi.

Lehine Faktörler ile BOTAN VADİSİ Bankomdur

1.Ayak: Altılı Ganyan’a başlayacağımız koşu 2000 metre kumda yamak-2 aprantiler arasında olacak. Aprantiler arasındaki son duruma bakarsak 37 yarış birinciliği ile Mert Ali Solmaz, 22 birincilik ile M.Kemal Kumbasar ve 17 birincilik ile Mahsun Turan önde olan isimler. Galoplara baktığımızda Botan Vadisi, Win the West ve Bogdanovic beğendiğim arıkanlar. Performanslar tarafındaysa İstanbul’da Last Point – Urashan biten koşuda üçüncü kalan Botan Vadisi en beğendiğim koşuya sahip. Bu yarış 2000 metre sentetik pistte Kv7 bir koşuydu. Adana’da 2000 metrede James Bond önünde, Ankara’da 2100 metrede Apiko Dora önünde kazanan Botan Vadisi bu rakiplerini geçecek idman, binici ve performans artılarına sahip gözüküyor. Rakibi ise tabii ki Win the West.

2.Ayak: 2200 metre çim pistte yapılacak olan bu yarışta çim pisti seven at sayısı hayli fazla. İlk olarak Guduric diyeceğim. Son 3 koşusunda iki çim koşan ve ikincilikle pistten ayrılan bu tay kariyerine de Şartlı-1 çim kazanarak başlamıştı. 1900 metre yarışları sonrasında 2200’de de iş yapabilir. Little King, Made In Foça, Victory Cry, Basralı, Wildest Indochina’ya kadar çimde iyi koşan isimler rakibidir. Sürprizi ise Urfa kumunda da iş yapmış olan Scream’in tayı Tuban Kama yapabilir.

3.Ayak: Coup De Roi Koşusu 1200 metrede olup tayların şartlı-1 mücadelesi olacak. Geçmiş yıllara bakıldığında çok sayıda Gr.1 atının kariyerine bu yarış ile başladığı görülür. Acaba bu grupta bir şampiyon çıkar mı? Bunu zaman gösterecek. Benim gördüğüm kadarıyla dengeli isimlerden oluşan bir yarış olacak ve sürpriz yaşanabilir. Bu nedenle sıralamam; Sky Moon, Victory Rose, King Of Yavuzel, Goldaeon ve Bay Patron sırası ile olacak.

4.Ayak: Polatlı Koşusu 1500 metrede yapılacak olup güzel bir mücadele olacak. Girdiği kum yarışlarda 6 koşusunda 3 birincilik yapan Ulukız, kum pistte arasında KV koşularda bulunan 18 yarıştan 8 birincilik çıkartmış olan Satanhan ve 20 kum yarışında 10 kez kazanmış olan A3 galibi Romeo yeterli performansları ile öne çıkan isimler. Budunalp’in kum performansı biraz geride kalmış. Çelikkalkan ise son iki sert grup yarışı sonrasında bu yarışta hata affetmez. Dolayısıyla zor yarış olacak.

5.Ayak: 1900 metre çim pistte yapılacak olan bu yarışta ısrarla takip ettiğim Binbir’i bir kez daha öne çıkartalım. Bu atın son üç koşusunda 1400 şartlı-5 İnanlım arkasında üçüncülük, 1900 metre Kv7 koşuda Cevher arkasında ikincilik ve 1200 metrede KV7 yarış Bodrum Kalesi arkasında üçüncülük yaptığı yarışları başarılıydı. Artık bir yerde kazanmasını bekliyorum. Ozanşah, Takılberi ve Tuğbey rakip yazabiliriz.

6.Ayak: 2000 metre kum pistte hand-16 olan mücadelede denk güçlerin mücadelesi olacak. Hüma Sultan seriye devam edecek mi? Efeberk dolanıp duruyor artık bir yerde kazanmalı. Gençalp takipteyiz bu kez neden olmasın ve içimden bir ses Seherin Sesi diyor.


1.Ayak 2.Ayak 3.Ayak 4.Ayak 5.Ayak 6.Ayak
2 9 5 5 2 1
2 6 4 // 3
3 4 3 5 4
4 3 1 10 5
7 2 2 4
5
1

Haberin Devamı
YORUM YAZ