MENÜ

"Sahamızda kaybetmek istemiyoruz"

Spor Toto Süper Lig takımlarından Bucaspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, kendi sahalarında oynayacakları hiçbir maçı kaybetmek istemediklerini bildirdi.

"Sahamızda kaybetmek istemiyoruz"

Samet Aybaba, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu sahalarında karşılaşacakları Gaziantepspor’un, devre arasında iyi takviye yaptığını ve ligin ikinci yarısıyla birlikte çıkışa geçtiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Rakiplerinde, üst sıralara tırmanma heyecanı, kendilerinde ise bir an önce alt sıralardan kurtulma hedefi bulunduğunu belirten Aybaba, "Her hafta yükselen form grafiğimiz vardı ama son oynadığımız Eskişehirspor maçında, kötü bir futbol ortaya koyduk. Futbolcularım da bunun farkında. Gaziantepspor maçını hedef olarak görüyoruz. Kendi sahamızda oynayacağımız hiçbir maçı kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.

Aybaba, Gaziantepspor’un ardından yine sahalarında Sivasspor ile çok önemli bir maça çıkacaklarına işaret ederek, bu iki maç için uygun kamp yeri bulamadıklarını, iki maç öncesi de oyuncuları ikişer günlük kampa alacaklarını bildirdi.

Samet Aybaba, Eskişehirspor maçı kadrosunda genç oyuncu bulundurma zorunluluğuna rağmen bunun fark edilmeyip sakatlığı bulunan Sercan Kaya’nın saatler kala takım kadrosuna alındığıyla ilgili haberlerle ilgili, "Kadrodaki Kamil’in genç oyuncu kontenjanı için yeterli olduğunu düşünmüştük. Bunun mümkün olmadığını öğrenince Sercan’ı çağırdık, onu da kadroda gösterdik. Eğer bu yapılmasaydı da 3 puanımız silinmeyecekti, sadece para cezası alacaktık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Göreve geldiği günden bu yana son vuruş yapma becerisine sahip oyuncu eksikliğini duyduklarına dikkati çeken Aybaba, çalışıp bu açığı kapatmak için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Aybaba, devre arası transfer edilen forvet oyuncusu Beto’nun, takıma geç katılması nedeniyle form grafiğinin düştüğünü, orta saha oyuncusu Kevin Pariente’nin ise kadroya henüz yeni girebilecek duruma geldiğini anlatarak, futbolcuların form grafiğinin sürekli en üst düzeyde olmasının mümkün olmadığını, öncelikle kişilik sahibi ve takıma elinden gelen desteği veren futbolcularla yola devam ettiklerini ifade etti.

Hedefleri çerçevesinde takımda disiplini üst düzeyde tuttuklarını belirten Aybaba, Eskişehirspor maçında oyundan alındığını öğrenince tepki veren Beto’ya, raporu doğrultusunda para cezası verildiğini, maç içinde erken sarı kart gören Hırvat orta saha oyuncusu Jerko Leko’nun da uyarıldığını kaydetti.

Aybaba, tecrübeli defans oyuncusu Orhan Ak’ın sakatlığıyla ilgili soruya, "Tecrübeli bir futbolcu ama sakatlığıyla ilgili kendini çeşitli doktorlara gösteriyor, kim ne söylerse inanıyor. ’İyiyim’ diye sahaya çıkıyor, yine sakatlanıyor. Bu zor dönemde onun tecrübesine ihtiyacımız var" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Taraftar tepkisine rağmen sezon başında Bucaspor’u çalıştıran Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile futbolcularının selamlaşmasıyla ilgili soruyu Aybaba, "Teknik direktörlere tepki, incelikli ve esprili şekilde gösterilebilir. Taraftarlarımız, bu sezonki başarısızlığı Bülent Hoca’ya bağlıyorlar ama küfür ve hakaret etmek, doğru değil. Taraftarlarımız, oyuncularımızın tavrından incinmiş olabilir ama yine de Gaziantepspor maçında takımına sahip çıkacaktır" diye yanıtladı.

HIDDINK’IN TEKNİK DİREKTÖRLERLE YAPTIĞI TOPLANTI

Samet Aybaba, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink’in, Spor Toto Süper Lig takımlarının çalıştırıcılarıyla yaptığı toplantıyla ilgili izlenim ve görüşlerinin sorulması üzerine, şunları ifade etti:

Haberin Devamı

"Gelecek sezonun başlangıcı, 7 Ağustos gözüküyor. Toplantıda, devre arası tatilinin kısa tutulup, sezon başlangıcının 15 veya 22 Ağustosa kaydırılmasıyla ilgili görüş birliğine vardık. Ayrıca geçmişte Türkiye’de görev yapmasına rağmen bizi tanımıyor, Türk teknik direktörlerin milli takımla ilgili hassasiyetimizi bilmiyor. Hiddink, keşke göreve ilk geldiğinde teknik direktörlerle toplantı yapsaydı. Böylece bu süreçte hem milli takım hem kendisi bu kadar zarar görmezdi."

Aybaba, Hiddink’in milli takım için alt yapı eğitimini Avrupa’da almış futbolcuları tercih etmesiyle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"Alt yapı eğitimini Avrupa’da alan futbolcular, bizimkilerden önde. Maalesef Türkiye’de alt yapı eğitimini veremedik. 18 yaşındaki futbolcu, nasıl taç atılacağını bilmiyor, taktiksel anlamda da bilgisi çok zayıf. Geçmişte, bizim zamanımızda futbolcular sokak futbolu oynayarak yetişirken daha kaliteli futbolcular yetiştiriyorduk. Hiddink’in yurt dışında eğitim almış oyunculardan yararlanma isteğinin arkasındayım. Eğer alt yapı eğitimini yeterli şekilde verebilsek, futbolda Avrupa’nın lideri olurduk."

Haberin Devamı

Futbolculardan Orhan Ak ise Gaziantepspor maçının kendileri için ligdeki kırılma anlarından biri olacağını ifade ederek, saha ve seyirci avantajını kullanıp, maçtan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.

Ali Kuçik de maça iyi hazırlandıklarını dile getirerek, "İnşallah Gaziantepspor maçıyla çıkışa geçeceğiz" dedi.

AA

YORUM YAZ