MENÜ

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca cevaplıyor; Ürolojide robotik cerrahinin kullanım alanları nelerdir?

Ürolojide robotik cerrahinin kullanım alanları nelerdir? Prostat kanserinde robotik cerrahi tedavisi nasıl uygulanır? Robotik cerrahi tedavisinde risk var mıdır? Robotik cerrahi tedavisi yararları nelerdir? İşte robotik cerrahi tedavisine dair merak edilen tüm bu soruların cevapları haberimizde...

Kanser tedavilerinde teknolojik yöntemler her geçen gün daha iyi bir hal alıyor. Özellikle günümüzde en sık görülen prostat kanseri, tedavisinde teknolojiden en çok yararlanılan kanser türü olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca cevaplıyor; Ürolojide robotik cerrahinin kullanım alanları nelerdir?

Ürolojide robotik cerrahi en sık prostat kanserinin cerrahi tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun haricinde mesane kanseri sonucu mesanenin alınmasıyla idrarın vücut dışına çıkartılabilmesi için bağırsaktan yeni mesane yapılması da robotik cerrahiyle yapılabilmektedir. Ayrıca böbrek kanserlerinde böbreğin korunup sadece kanserli dokunun çıkarılması robotik cerrahiyle başarılı bir şekilde yapılan ameliyatlar arasındadır. Bunun harici; böbrek üstü bezi tümörlerinde, böbrek çıkım kanalı darlıklarında, kadınlarda mesane ve rahim sarkması ameliyatlarında da robotik cerrahi başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

EL DEĞMEDEN VE KAPALI CERRAHİ YÖNTEM!

Robotik cerrahi karın açılmadan, yaklaşık 1 cm’lik deliklere yerleştirilen 4 robotik kol ile el değmeden tamamen kapalı olarak yapılır. Ameliyat sırasında ve sonrasında kanama riski oldukça düşük olur. Karın içi organları 3 boyutlu bir kamera ile 10-15 kat büyütülmüş olarak görülebilir ve dolayısıyla kanser dokusu daha iyi temizlenebilir. Ameliyat sonrası iyileşme daha çabuk olur ve hasta günlük hayata daha erken dönebilir. Ameliyat sonrası dönemde ağrı, enfeksiyon ve barsak tıkanıklığı gibi istenmeyen olayların oluşma riski daha az olur. Ameliyat sırasında sinir-damar paketi olarak adlandırılan yapı daha iyi korunduğu için ameliyat sonrası cinsel fonksiyonlar daha iyidir. Hasta kendi mesanesinde olduğu gibi normal yoldan idrarını yapar.

YORUM YAZ