MENÜ

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç cevaplıyor; Prostat kanserinin tedavisinde robot kullanımının avantajları nelerdir?

Prostat kanseri günümüzde yaygın görülür ve ileri yaştaki erkeklerde ciddi sağlık problemleri oluşturabilir. Peki son yıllarda prostat kanseri tedavisinde sık kullanılan robotik cerrahi tedavisi avantajları nelerdir? Robotik cerrahi tedavisini her hekim yapabilir mi? Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç, robotik tedavi yönteminin avantajlarını anlattı. Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Prostat kanserinin tedavisinde robot kullanımının avantajları nelerdir? Robotik cerrahi tedavisini her hekim yapabilir mi? Merak edilen bu soruların yanıtı haberimizde...

Haberin Devamı

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç, robotik tedavi yönteminin avantajlarını anlattı.

SON YILLARDA EN SIK KULLANILAN YÖNTEM, ROBOTİK CERRAHİ TEDAVİSİ!

Prostat kanseri günümüzde yaygın görülür ve ileri yaştaki erkeklerde ciddi sağlık problemleri oluşturabilir. Lokal evre yani prostat dışına çıkmamış hastalık için standart tedavi radikal prostatatektomi dediğimiz prostatın ve meni keselerinin tamamının alındığı büyük bir ameliyattır. Bu ameliyat klasik olarak açık teknikle yapılabilir. Ancak son yıllarda bu ameliyat robot ile yapılmaya başlanmıştır.

ROBOTİK CERRAHİ YÖNTEMİYLE DAHA AZ AĞRI VE HIZLI TABURCU OLMAK MÜMKÜN!

Robot ile yapılan ameliyatın hasta için en önemli avantajı daha az ağrı, daha az hastanede kalış süresi, hızlı taburculuk ve komplikasyonların daha az olmasıdır. Açık yöntemle daha yaygın görülen idrar kaçırma, sertleşme sorunu ve mesane darlığı gibi komplikasyonlar robotik teknikte çok daha az görülmektedir. Türkiye’de robotik cerrahi eğitimi almış, sertifikası olan uzman hekimler tarafından bu ameliyatlar yapılabilmektedir.

YORUM YAZ