MENÜ

Diş Hekimi İrem Erol cevaplıyor; Diş kaplama tedavileri nelerdir?

Diş kaplama çeşitleri nelerdir, diş kaplama nasıl yapılır? Metal porselen kaplama, zirkonyum kaplama ve seramik kaplama çeşitleri nasıl uygulanır? Diş Hekimi İrem Erol, diş kaplama tedavilerini anlattı.

Diş Hekimi İrem Erol cevaplıyor; Diş kaplama tedavileri nelerdir? Diş kaplama çeşitleri nelerdir, diş kaplama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Metal porselen kaplama, zirkonyum kaplama ve seramik kaplama çeşitleri nasıl uygulanır? Diş Hekimi İrem Erol, diş kaplama tedavilerini anlattı.

Diş Hekimi İrem Erol:

"Diş kaplamaları denilince akla 3 farklı kaplama çeşidi gelmektedir. Bunlardan ilki metal porselenler, ikincisi zirkonyum kaplamalar, üçüncüsü ise full seramik kaplamalardır. Metal porselen denilince aklımıza metal altyapılı, üstüne porselen işlenmiş yapı geliyor. Bunlar gayet güçlü materyallerden oluştuğu için oldukça dayanıklıdır. Özellikle altyapısının metal olmasından dolayı sağlamdır.

Zirkonyum denilince zirkon materyalinden yapılmış bir alt tabakanın üzerine porselen işlenmesiyle hastaya estetik açıdan beklentisini karşılayacak diş kaplama uygulaması yapılabiliyor. Full seramik kuronlar denilince ise camsı yapısı ve ışık geçirgenliğiyle doğal dişi birebir taklit eden özellikle ön bölgeler için kullanılan tedaviler akla gelmektedir. Dişlerin stratejik konumu ve uygulanacak olan diş kaplaması için hastanın beklentisine göre bu tedavi yöntemlerinden biri tercih edilebilmektedir."

YORUM YAZ