MENÜ

Corona virüse karşı savaş! Nasıl korunabiliriz? İşte püf noktalar...

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19’un adamızda da görülmesi, halk arasında panik ve endişe yaşanmasına neden olmuştur. Basın yayın organlarında ve sosyal medyada uzmanlar tarafından virüse karşı koruyucu önlemlerden ve güvenli hijyen kurallarından sıkça söz edilmektedir. Tüm bunların yanı sıra güçlü bir bağışıklık sistemi de virüsle mücadelede en etkili silahlardan biri olarak belirtilmektedir. Peki, bağışıklık sistemimizi koruyarak Corona virüsle nasıl mücadele ederiz? Demirören Medya iş yeri hekimi Cihat Olcay Dinçer, merak edilen tüm bu soruların yanıtını verdi.

Ülkemizde de hızla yayılan Koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek şüphesiz kritik önem taşıyor. Zira vücudumuzu hastalığa neden olan mikroorganizmalara karşı savunmak için çaba harcayan bağışıklık sistemimiz de yeterince güçlü olmadığında bazen kolayca bir mikroba yenik düşebiliyor.

Haberin Devamı

Demirören Medya iş yeri hekimi Cihat Olcay Dinçer, "Bağışıklık sistemimizi koruyarak Corona virüsten nasıl korunabiliriz?" sorusunun cevabını verdi.

Peki bağışıklığı güçlendirmenin yolları nelerdir?

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmanın en önemli yolunun uyku olduğu belirten Cihat Olcay Dinçer, "Alarm kurmadan ortalama 6 saat uykunun bağışıklık sistemini güçlü tutmak açısından çok önemli olduğu ortaya çıktı. Gripten korunmak için su tüketmek oldukça önemli. Bunun dışında zencefil tüketmek ve balık tüketmek oldukça önemli. Sebze tüketmek oldukça önemliyken şeker tüketimini azaltmalıyız. " dedi.

"Günde 3 öğün meyve ve sebze tüketmeliyiz"

Meyve ve sebze tüketimime vurgu yapan Cihat Olcay Dinçer,'Günde 2 öğün meyve tüketmeye çalışalım. Son yıllarda yapılan çalışmalarda probiyotik etki gösteren birçok besinin bağışıklığı güçlendirdiği belirtilmektedir. Kefir, turşu ve yoğurt gibi şeyler tüketmek bağışıklık sistemimizin güçlenmesine katkı sağlar" ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ