MENÜ

Bacak damar tıkanıklıkları tedavi yöntemleri | Tedaviyi hangi hekim yapmalı? Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu cevapladı!

Bacak damar tıkanıklıklarında pek çok tedavi yöntemi olduğu gibi tedaviyi hangi hekimin yapacağı da büyük önem taşıyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu,'Bacak damar tıkanıklıklarında tedaviyi hangi hekim yapmalı?' sorusunu sizler için yanıtladı.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu cevaplıyor; Bacak damar tıkanıklıklarında tedaviyi hangi hekim yapmalı?

Haberin Devamı

Bacak damar tıkanıklıklarında birçok tedavi seçeneği var. Kalp damar cerrahisi tedavinin ameliyat ile mi anjiyo ile mi yapılacağına karar veriyor. Bu tedaviyi yaparken multidisipliner bir yaklaşım söz konusu. Yani bu yaklaşım içerisinde bir kalp damar cerrahı bir de girişimsel radyoloji uzmanı olmalıdır.

Girişimsel radyoloji uzmanının tedaviye en önemli faydası, ilk yapılan incelemelerde bacak damarlarındaki darlıkların yüzdelerini ve bacağın kurtarılabilir, kurtarılamaz ve ne şartlarda tedavi edilebilir olduğuna kadar vermesidir. İncelemeler sonucunda hastaya anjiyo uygulanacaksa girişimsel radyoloji uzmanı işleyişin hem gidişatı ile ilgili hem de işlemin kendisiyle ilgili birçok faydası var.

Haberin Devamı

İşlemi tek başına girişimsel radyoloji uzmanı yapabilir mi?

İşlem konusunda kalp damar cerrahı veya girişimsel radyoloji uzmanı tecrübeye sahipse tek başına bu işlemi tabii ki yapabilir. Burada komplikasyon durumlarına baktığımız zaman, damarda yırtılma, delinme gibi durum olduğunda bu durumun değerlendirilmesi girişimsel radyoloji uzmanı tarafından ultrason işlemi ile ortaya çıkarılabilir. Eğer ki damar yırtığı ortaya çıktıysa ve dikilmesi gerekiyorsa bu noktada kalp damar cerrahının işe el atıp hastanın ameliyat ortamında tedavi edilmesi gerekir. Tabii ki bu komplikasyon durumları çok sık görülmüyor ancak multidisipliner olarak tedaviye yaklaşılmasında fayda olduğunu düşünüyorum.

YORUM YAZ