MENÜ

B117 virüsü nedir? Mutasyona uğrayan virüs B117 belirtileri nelerdir?

Mutant koronavirüs B117 İngiltere'de paniğe sebep olurken, Dünya Sağlık Örgütü de uyarılarda bulundu. Yetkililer virüsün, Covid-19 virüsüne göre daha hızlı yayıldığını açıkladılar. İngiltere'den sonra bazı Avrupa ülkelerinde de görülmeye başlayan mutasyona uğramış Covid-19 virüsü B117, birçok ülkeyi harekete geçirirken önlemler İngiltere'den gelen uçuşların durdurulmasıyla başladı. Peki mustasyona uğramış olan ve daha hızlı yayılan B117 virüsü nedir? B117 virüsünin belirtileri nelerdir ve nasıl tespit edilir?

B117 virüsü nedir? Mutasyona uğrayan virüs B117 belirtileri nelerdir?

İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış olan değişik bir bir virüs çeşidi dünyada az da olsa bir panik havası yarattı. Ülkeler İngiltere uçuşlarını durdurdular. Covid-19’un mutasyona uğramış hali olarak bilenen B117 virüsünün Korana virüsten çok daha hızlı yayıldığı, bulaşıcılığının daha fazla olduğu İngiltere Başbakanı Boris Johnsonn tarafından duyurulmuştu. Öte yandan Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Avusturya ve Kuveyt de İngiltere'ye uçuşların durdurulduğunu açıkladı. İsrail; İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'dan gelecek yabancıları ülkeye almayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

B117 virüsü daha hızlı mı bulaşıyor?

Mutasyona uğramış olan yani değişmiş olan B117 virüsü, Covid-19 virüsüne göre yüzde 70 daha hızlı yayılıyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir. Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor.'' açıklamalarını yaptı.

B117'nin belirtileri neler?

Tevfik Özlü B 117 belirtileri hakkında ''Hastalığın kliniğini, risk gruplarını ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz. Umarım kötü senaryo gerçekleşmez. Ama dikkatli olmamız ve tedbirlere uymakta ihmalkârlık yapmamamız gereken günlerdeyiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ