MENÜ

1000 TL sosyal yardım parası başvuru sorgulama linki! 1000 TL yardım parası nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde, 'Düzenli Merkezi Sosyal Yardım'dan yararlanan ailelere PTT aracılığıyla 1000 TL sosyal yardım parası ödemesi yapılıyor. Daha önce PTT'den alınan 1000 TL sosyal yardım parası artık ihtiyaç sahiplerinin evlerine dağıtılıyor. Peki, 1000 TL yardım parası nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? 1000 TL sosyal yardım parası başvuru sorgulama linki ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

1000 TL sosyal yardım parası başvuru sorgulama linki! 1000 TL yardım parası nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?

Daha önce PTT aracılığıyla dağıtılan 1000 TL sosyal yardım parası, yaşanan yoğunluk ve PTT'lerin coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılmasının ardından evlerde dağıtılamaya başlanmıştı. Sosyal yardım desteğinin 1. fazı tamamlandı. Yeni yardımların olup olmayacağı merakla araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2. faz ödemelerin de olacağını açıklamıştı. İlk etapta sosyal yardım alan kişilere 1000 TL verilmişti. 2. faz ödemelerinin başlamasının ardından 3. faz ödemelerinde E-Devlet üzerinden başvuru alınacak? Peki, 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? 1000 TL nasıl alınır? Yanıtı haberimizde…

Haberin Devamı

1000 TL sosyal yardım parasında son dakika gelişmesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu ve corona virüsü ile mücadele için 2. faz sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımın detaylarını açıkladı.

İlk fazda toplam da 2 milyon 111 bin haneye 1000 tl yardım yapıldığını söyleyen bakan, ikinci fazda 1000 tl olarak yapılacak sosyal yardım da 2 milyon 300 bin haneye ulaşacağını söyledi. Bakan Selçuk; "2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL'lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000'er TL nakdi destek vereceğiz" diye konuştu.

Bakanlığın yeni nakdi yardımına, 1. Faz'da olduğu gibi yine başvuru yapılmayacak. Corona virüsünden ekonomik olarak etkilenen kişiler bakanlık tarafından tespit edilecek ve yardımlar PTT görevlileri tarafından evde ödenecek.

Haberin Devamı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un duyurduğu 2. Faz nakdi yardımlara, corona virüsü öncesi devletten sosyal yardım alanlar ve 1. Fazda 1000 liralık yardımda bulunulan kişilere ikinci defa yardım yapılmayacak.

1000 TL yardım parası nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Sosyal yardım parasına başvurmak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden gerekli bilgileri doldurması gerekiyor. Ayrıca vatandaşlar Açık Kapı'ya da sosyal yardım başvurusunda bulunabilirler.

1000 TL sosyal yardım parası kimlere veriliyor?

Belirli kriterlere uyan kişilerin faydalanabileceği 1000 TL yardım, 2022 ve 3294 sayılı kanunlardan faydalanarak devletten sosyal destek alan 2 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından kriterleri hakkında bilgi verilen ve 2 milyon 111 bin kişinin faydalanacağı 1000 TL sosyal yardım parası için şartlar arasında, halihazırda 2022 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım alma koşulu yer alacak.

Haberin Devamı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacaktır.” denildi.

Yardımlarda otomatik faydalanacaklar

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

Silikozis Aylığı

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım

Öksüz Yetim Yardımı

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı

Şartlı Eğitim Yardımı

Şartlı Sağlık Yardımı

Çoklu Doğum Yardımı

Haberin Devamı

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı

Engelli Aylığı

YORUM YAZ