MENÜ

Saç ekimi nasıl gerçekleştirilir, saç ekimi tekniğini belirlerken hangi unsurlara dikkat edilmeli? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk cevaplıyor!

Son dönemlerin popüler uygulaması olan saç ekimi uygulaması birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Doğru saç ekimi nasıl gerçekleştirilir? Saç ekim tekniği belirlenirken hangi unsurlara dikkat edilmesi gerekir? Bu ve benzeri soruları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk sizler için yanıtladı.

Saç ekimi yaptırırken hangi unsurlara dikkat etmeliyiz? Son zamanlarda bir hayli popüler olan saç ekimi uygulamasında dikkat edilmesi gereken birkaç unsur vardır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk bu unsurları sizler için sınıflandırdı ve saç ekimine dair merak edilen soruları cevapladı.

Haberin Devamı

''Zahmetsiz, kolay ve hızlı sonuç...''

''Saç ekimi tekniğini belirlerken dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunmaktadır. Öncelikle saç ekimi tekniğinin zahmetsiz, kolay uygulanabilir olması ve sonucunun daha iyi, hızlı alınması gerekmektedir. Bu hususlara dikkat edilirken hastanın saç tipi yapısı, saç ekilecek alanın büyüklüğü, genişliği ve tasarımı gibi birçok etken bulunmaktadır. Bu noktada doktor ile hastanın ortak karar vermesi gerekir.''

''Hastanın özellikle belli bir tekniği istemesi çok doğru olmaz çünkü saç ekimi yapılırken birçok farklı husus göz önünde bulundurulmalıdır. Doktorun da tavsiyesi alınarak birlikte karar verilmesi gereken bir süreçtir. Bazı açılardan bazı teknikler daha avantajlıdır. DHI saç ekimi tekniği, FUE saç ekimi tekniği ve FUT saç ekimi tekniği gibi birçok saç ekimi tekniği mevcuttur. Bunların yanı sıra destekleyici tedaviler de uygulanabilir. Bunlar lazer destekli tedaviler olabilir. PRP, kök hücre veya mezoterapi gibi destekleyici tedaviler olabilir. Saç ekimi tekniğinde tek bir doğru yoktur. Kişinin saç yapısı, tipi, şekli ve ekilecek alana bağlı karar verilmesi gerekmektedir.''

YORUM YAZ