MENÜ

Sabıkalı bir başarı öyküsü: Kendrick Nunn!

Kendrick Nunn bu sezon NBA'in bize getirdiği en büyük sürpriz oldu. Miami Heat forması giyen oyun kurucunun çok ilginç ve inanması güç bir başarı öyküsü var. Gelin şimdi beraber Kendrick Nunn'ın başarı öyküsünü öğrenelim...

Kendrick Nunn 1995 yılında Chicago'da dünyaya geldi. Lise takımında kendisini göstermeye başlayan Nunn o yıllarda büyük potansiyeliyle konuşulmaya başlandı. 2014 Nba draftının ikinci sıra seçimi Jabari Parker'la beraber aynı lise takımında oynayan Nunn, rakiplerinin korkulu rüyası olmaya başlamışlardı.İki Nba yıldızının aynı lise takımında olması pek alışık olunan bir durumu değilken bu ikili beraber kendi eyaletlerinde büyük başarılar kazanmıştır.

Haberin Devamı

İLK SABIKA RAPORU!

Lise hayatından sonra Koleje Illionis'da başlayan Kendrick Nunn tam olarak kafasını basketbola veremediği için bazı mental sorunlar yaşamıştır. Bu dönemde kavgalara çok karışan basketbolcu, Üniversite 3. sınıftaykan kendisine 100 dolar borcu olan bir kadını darp ettiği gerekçesiyle yargılanıp suçlu bulunmuştur. Nunn hapse girmedi, ama kamu cezası alarak bir dönem çöp toplamıştır ama bu ona verilen tek ceza değildi. Illionais üniversitesi Nunn'ı yaptığı davranışlardan ötürü kolejden kovmuştur. Sabıkası kabarık olan Nunn'ı diğer okullarda istemiyor ve Nunn büyük potansiyeli olmasına rağmen alt liglerden Oakland Üniversitesiyle anlaşmıştır.

NCAA'in getirdiği transfer kuralı yüzünden bu okuldaki ilk yılında kenarda oturan Nunn, 2016-2017 yılıyla tekrar parkelere geri dönüş yapmıştır. Üniversite kariyeri bittikten sonra draft edilmeyen Kendrick Nunn 2018-2019 sezonunda Golden State Warriors'ın G-League takımı Santa Cruz Warriors'la iki yönlü kontrat imzalıyor. Bu sezonun tamamını G-League'de geçirirken Warriors ona hiç şans tanımamıştır.

Haberin Devamı

TARİHTE İLK!

2019-2020 sezonu için Doğu Konferansı ekiplerinden Miami Heat'le anlaşan Kendrick Nunn, pek alışık olunmuşun dışında 24 yaşında çaylak olarak NBA kariyerine başlamıştır.Daha önce draft edilmemiş, sabıka dosyası kabarık, gittiği yerlerde tutunamamış Kendrick Nunn'a Miami Heat büyük bir risk alarak ilk 5 oyun kurucu olarak başlatmıştır.

Çıktığı ilk 5 NBA maçının ardından kendsi NBA tarihinde draft edilmeyen oyuncular arasında ilk 5 maçta en çok sayı bulan kişi olmuştur.2007'de Kevin Durant'ten sonra ilk 5 maçında 100 sayı barajını geçen ilk çaylak oyuncu olan Kendrick Nunn şimdiden büyük işler başarmaya başladı. Bu sezon çıktığı 58 karşılaşmada, 15.8 sayı, 2.7 ribaund ve 3.5 asist istatistiğiyle oynayan Nunn Miami’de iyi istatistikler yakalamıştır. Kendrick Nunn aklını sadece basketbola vererek şimdiden neler yapabileceğini bize fazlasıyla gösteriyor.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ