MENÜ

Ryan Donk, Galatasaray'ın görünmez kahramanı!

Kimilerine göre ikinci baharını yaşıyor, kimilerine göre o hakkı en çok yenen isim. Kesin olan bir şey var ki o Galatasaray’ın görünmez kahramanı. Mevki farketmeksizin oynayan, yeri geldiğinde ileri çıkıp gol atan yeri geldiğinde defansın bel kemiği olan belki de sahaya agresiflik katan tek isim o. Sarı kırmızı renklerin vücut bulmuş hali.. O isim Galatasaray’ın 34 yaşındaki dinamosu Ryan Donk!

2013-2014 sezonunda Belçika’nın Club Brugge takımından Kasımpaşa’ya transfer olarak ülkemize adım atan Ryan Donk, burada geçirdiği 2 buçuk sezonun ardından başarılı performansıyla 2.5 Milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray’a transfer olmuştur. İlk transfer olduğu sezonda Galatasaray’da vasat bir performans göstererek takıma uyum sağlayamayan Hollandalı oyuncu sonraki sezon kadro planlamasında yer almayarak La Liga’dan Real Betis’e transfer olmuştur.

Haberin Devamı

Real Betis’te geçirdiği 1 sezonun ardından tekrar Galatasaray’a dönen Ryan Donk’un yıldızı antrenör Igor Tudor ile bir türlü barışamayarak kadro dışı kalmıştır. Genç takımla idmanlara çıkan Ryan Donk bir anda kulüpte istenmeyen adam ilan edilmiştir. Igor Tudor ile yolların ayrılmasının ardından ona kariyerinin ikinci baharını yaşatacak isim göreve gelmiştir: Fatih Terim.

2017-2018 sezonunda kazanılan şampiyonluğun mimarlarından olan Ryan Donk, kadroya girdikten sonra ligin ikinci yarısında harika bir performansa imza atarak hem taraftarı ateşleyen isim olmuştur, hem de performansıyla parmak ısırtmıştır.

Geçtiğimiz sezonun da en kritik anlarında sahneye çıkan Ryan Donk, özellikle Antalyaspor deplasmanında ligin 6. Haftasında 1-0 kazanılan maçın son anlarında santrafor olarak oyuna dahil olup maçı kazandıran golü atarak şampiyonluğun simge oyuncusu olmuştur.

Haberin Devamı

Bu sezon da takımın en çok mücadele eden ismi olan Ryan Donk, asıl mevkisi önlibero olmasına rağmen Luyindama’nın sakatlığıyla stoper olarak oynamaya başlamış ve takımın savunmasını toparlayan isim olmuştur. Genç oyuncularla olan diyaloğu, hırsı, kazanma arzusu, disiplini, sahadaki duruşu ve gücüyle Galatasaray taraftarlarının gönlünü fetheden Donk’un sözleşmesi sezon sonunda son buluyor. Geleceği ne olur bilinmez ama bu sezon Galatasaray şampiyon olursa o şampiyonluktaki en büyük paylardan birisi kesinlikle onun olacak!

Galatasaray formasıyla 112 maça çıkan Ryan Donk, bu karşılaşmalarda 5 gol ve 8 asistlik bir performansa imza atarak dikkat çekmiştir. Attığı 5 golün ikisini ise sarı kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe ağlarına bırakmıştır.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ