MENÜ

Rüzgar gibi

Gazetemiz yazarlarından Serdar Dinçbaylı, Galatasaray - Eskişehirspor maçını değerlendirdi.

Rüzgar gibi

Galatasaray ikinci devrenin başlamasıyla beraber Antep'te bocaladıysa da arkasına aldığı rüzgarla ligin altını üstüne getiriyor.

Maçın hemen başında Burak'la golü bulan Sarı Kırmızılılar karşılaşmanın tek hakimiydi. Bursaspor'a attığı 6 golün rüzgarıyla fırtına gibi esti Arena'da. Çok fazla zorlamasa da kendini ikinci golü de bularak taraftarının gönlünü de rahatlattı. Telles ve Hajroviç 40 yıllık Galatasaraylı gibiler. Hele Hajroviç yıllardır süren "Açık" eksikliğini mükemmel kapattı. Telles oyunu biliyor, pozisyon hatası yapmadan oynuyor. Gelecek haftalarda sanki daha iyi olacak gibi görünüyor.

Haftaya belli olur

Tamam Galatasaray Yeni Ali Sami Yen'de fırtına gibi esiyor. Ligin iki dişli ekibine 7 günde 9 gol attı, 1 tane bile yemedi. Yanlış anlaşılmasın tüm takım mükemmel oynuyor. Bu 180 dakikada Muslera'nın net 5 kurtarışı var. Taraftarın ruhunu okşayan bir 180 dakikaydı. Haftaya Antalya deplasmanında da bu futbol sahada olursa rakiplerinin ne yapacağının çok fazla önemi kalmayacak. Şampiyonluğun ucu göründü. Yok hayal satmıyorum, bu futbol sürerse Galatasaray aradaki farkı kapatır. Zirve yarışındaki rakibine aldığı puanlarla değil oynadığı futbolla "Ben geliyorum" sinyalini çok belirgin bir şekilde veriyor.

Tekrar maça dönecek olursak; ikinci devrede iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Umut dışında tabii ki. Bu çocuk bence Galatasaray'ın en verimli futbolcusu. Kulübede beklemeye yerinmediği gibi ihtiyaç duyulduğu anda da hazır bir şekilde görevini sonuna kadar yapıyor. Sarı Kırmızılılar güç tasarrufu yaparken bile net gol şansı ve gol buluyor. Galatasaraylılar adına bu futbol, yeni transferler, takımdaşlık umut verici. Sistem oturuyor, Galatasaray'ın da zirve koşusu devam ediyor.

Taraftara alkış

Galatasaray taraftarına da tekrar tekrar tebrik. En küçük bir taşkınlık yapmadan devreyi kapadılar. Galatasaray'ın pozitif futbolu taraftarını da olumlu etkiliyor. Uzun yıllardır kulübe ceza aldırmayan taraftar bu özelliğini koruyacak gibi. İkinci devrede yaptıkları tribün şovu ise gerçekten görülmeye değerdi. İnsanın tüyleri diken diken oluyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ