MENÜ

Ronald Koeman: "Hollanda'yı yönetebilirim"

Geçtiğimiz haziranda Premier Lig ekiplerinden Everton'ın menajerlik koltuğuna oturan Ronaled Koeman, Kraliyet Hollanda Futbol Federasyonu'ndan teklif geldiği takdirde Merseyside ekibini bırakıp Hollanda Milli takımının başına geçebileceğinin sinyallerini verdi.

Ronald Koeman: "Hollanda'yı yönetebilirim"

Bu sene İngiliz Premier Lig ekiplerinden Everton'ın başına geçen Ronald Koeman, Hollanda milli takımını çalıştırmak istediğini belirtti. 2014 yılında bu görev için düşünülen ancak yerine Chelsea'nin eski hocası Guus Hiddink getirilen Koeman, teklif geldiği takdirde Portakalların başına geçmek istediğini açıkladı.

Fox Sports'a konuşan teknik adam, "Hollandayı çalıştırmak hedeflerimden biri. Ama eminim bunu tüm hocalar ister. Feyenord'la çalıştığım dönem bana teklif geldiğinde hedefimi gerçekleştireceğimi düşündüm. Ancak bazı sebeplerden ötürü benim yerime Hiddink'i seçtiler. Bunun iyi bir hamle olmadığını zaman gösterdi. Bunun yüzünden kimseye kin tutmuyorum. 2 sene önce olanlar için gelebilecek bir teklifi reddetmem. herşey geçmişte kaldı." ifadelerini kullandı.

Hollanda, Hiddink yönetimi ile katıldığı EURO 2016'da grup aşamalarında Türkiye, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte elenmişti.

Alınan kötü sonuçlardan ötürü Kraliyet Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB), Hiddink'in işine son vererek yerine geçici olarak Danny Blind'i getirdi.

Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ