MENÜ

Roma'nın 2024 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı

İtalya'nın evsahipliği için Roma kentiyle aday olduğu 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylık komitesinin başına, ülkede önemli spor organizasyonlarında rol alan işadamlarından Luca di Montezemolo getirildi.

Roma'nın 2024 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı

İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Giovanni Malago, komite toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2024-Roma’nın düzenlenmesinden sorumlu kurulun başına dünya genelinde iş ve spor camiasının yakından tanıdığı Ferrari’nin eski başkanı 67 yaşındaki Luca di Montezemolo’yu getirdiklerini belirtti. Malago, Montezemolo’nun yardımcılığını ise eski paralimpik atlet Luca Pancalli’nin üstleneceğini ifade etti.

Malago, 2024 Olimpiyat Oyunları’nı Roma’ya getirmek için zorlu bir mücadelenin beklediğini ancak evsahipliğini üstlenmek için "çok hevesli" olduklarını kaydetti. Malago, "Zorlu bir mücadele ama bunu kazanacak güçteyiz" dedi.

Montezemolo, geçen yılın ekim ayına kadar 23 yıl boyunca İtalyan otomotiv devi Ferrari’nin başkanlığını yapmış, bu süre zarfında Formula 1’de başarıya hasret kalan takıma şampiyonluklar kazandırmıştı. İtalya’nın 1990’da evsahipliği yaptığı Dünya Kupası’nın da organizasyon aşamasında görev yapan Luca di Montezemolo, son olarak geçen yılın kasım ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nden Etihad ile ortaklığa giden ekonomik sıkıntıdaki ulusal havayolu firması Alitalia’nın başına geçmişti.

2024 Olimpiyat Oyunları’nın evsahipliğini yapmaya hak kazanacak kent, Eylül 2017’de Peru’nun başkenti Lima’da yapılacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Kongresi’nde belli olacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ