MENÜ

Henrikh Mkhitaryan Ermenistan Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı

İtalya Serie A ekiplerinden Roma'da forma giyen 33 yaşındaki yıldız futbolcu Henrikh Mkhitaryan, Ermenistan Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı

Henrikh Mkhitaryan Ermenistan Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı

İtalya Serie A ekiplerinden Roma'da forma giyen 33 yaşındaki yıldız futbolcu Henrikh Mkhitaryan, Ermenistan Milli Takımı'nı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

95 kez Ermenistan Milli Takım formasını giyen tecrübeli futbolcu, 32 kez de gol atma başarısı göstermişti.

Henrikh Mkhitaryan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Milli Takım formamı ilk giydiğim zamanı hatırlıyorum, bu Panama'ya karşı bir hazırlık maçındaydı ve ülkem için ilk golüm ise Estonya'ya karşı bir Dünya Kupası eleme maçıydı.

Ne kadar zor olursa olsun kariyerimin her adımında kazanmak istedim. Son 15 yıldır milletim için oynamak bir onurdu, son 6 yıldır da kaptanlık yapmak daha da büyük bir onurdu.

Ülkemi sahada temsil etme yolculuğum boyunca 95 uluslararası maça çıkarken, sıkı çalışma, tutku ve benzeri görülmemiş iniş çıkışların ardından, Ermeni Milli Takımı'ndaki uluslararası kariyerimden emekli olma kararı aldım.

Haberin Devamı

Bu kararı Kasım ayında Almanya'ya karşı oynadığım son maçın ardından aldım. Bence doğru zamandı. Milli Takımıma verebileceğim her şeyi verdim. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda tamamen kulüp kariyerime odaklanacağım."

YORUM YAZ