MENÜ

Gerçek ortaya çıktı! Kalbini tutarak yere yığılan Roma yıldızı Evan N'Dicka...

İtalya Serie A'da pazar akşamı oynanan Udinese - Roma maçı, konuk ekibin stoperi Evan N'Dicka'nın kalbini tutarak yere yığılmasının ardından 73. dakikada tatil edilmişti. Fildişili savunma oyuncusunun kalp krizi geçirme ihtimali üzerinde durulmuştu. Futbolcunun sağlık durumuyla alakalı gerçek ise bugün ortaya çıktı. İşte detaylar...

Gerçek ortaya çıktı! Kalbini tutarak yere yığılan Roma yıldızı Evan N'Dicka...

İtalya Serie A'nın 32'nci haftasında Udinese, Roma'yı konuk ettik. Mücadele 1-1'lik eşitlikle devam ederken Roma'nın Fildişi Sahilli stoperi N'Dicka kalbini tutarak, kendisini yere bıraktı. 24 yaşındaki oyuncuya ilk müdahalesi saha içinde yapılırken, futbolcu sedyeyle dışarı çıkarıldı. Bu anların ardından Romalı oyuncular karşılaşmaya devam etmek istemezken, hakem Luca Pairetto maçı duraklattı daha sonra ise tatil etti. Öte yandan İtalya basınında yer alan haberlerde N'Dicka'nın hastaneye götürülürken bilincinin açık olduğuna yer verildi.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

KALP KRİZİ DEĞİL

İtalya'dan Sky Sport'un haberine göre, ilk testler Ndicka'nın korkulduğu gibi bir kalp krizi geçirmediğini gösterdi. Buna rağmen Ndicka geceyi hastanede geçirdi ve Roma'daki takım arkadaşları maçın tatil edilmesinin ardından kendisini ziyaret etti. Öte yandan AS Roma, sosyal medya üzerinden Ndicka'nın durumuyla ilgili bir güncelleme yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Takımımız, Ndicka'yı hastanede ziyarete gitti. Evan kendini daha iyi hissediyor ve morali yerinde. Daha ileri gözlemler için hastanede kalmaya devam edecek. Forza Evan!" ifadelerine yer verildi.

Gerçek ortaya çıktı Kalbini tutarak yere yığılan Roma yıldızı Evan NDicka...

UDINESE - ROMA MAÇI DEVAM EDECEK Mİ?

Udinese ile Roma arasındaki maç, Ndicka'nın yere yığılmasının ardından durdurulduğu 73. dakikadan itibaren oynanacak. Ancak kalan son 17 dakika, kurallar gereği olaydan sonraki ilk 24 saat içinde oynanamıyor. Roma'nın, perşembe akşamı AC Milan'a karşı oynayacağı Avrupa Ligi karşılaşması da Udinese maçının bu hafta içi tamamlanmasını engelleyecek. AC Milan karşılaşmasının sonucuna göre Udinese mücadelesi için bir plan yapılacak.

Haberin Devamı

EVAN N'DICKA'NIN 2023-24 SEZONU PERFORMANSI

Udinese maçında herkesi korkutan stoper oyuncusu, bu sezon Roma formasıyla tüm kulvarlarda toplamda 27 maça çıktı. Evan N'Dicka, söz konusu 27 mücadelede iki de asist yapmayı başardı.2023 yazında Almanya Bundesliga kulübü Eintracht Frankfurt'tan bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen 24 yaşındaki savunma oyuncusunun Roma ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Fildişili futbolcunun güncel piyasa değeri ise 24 milyon euro.

YORUM YAZ