MENÜ

Rıza Çalımbay: Fenerbahçe maçı zor geçecek!

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçında puan kazanmaları gerektiğini belirterek, "Fenerbahçe 6-7 hafta önceki Fenerbahçe değil. Zor bir maç olacak. Dün de çok iyi maç kazandılar. Avrupa'da kazandıkları başarıdan dolayı saygımız sonsuz ama bizim de buradan çok iyi ayrılmamız gerekiyor" dedi.

Rıza Çalımbay: Fenerbahçe maçı zor geçecek!

Rıza Çalımbay, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında, Fenerbahçe maçı hakkında konuştu. Antalyaspor'da göreve başladığı günden itibaren takımın iyi gidişatı olduğuna değinen Çalımbay, bu gidişatı devre sonuna kadar devam ettirmek istediklerini vurguladı. Ligin ikinci yarısına çok zor maçlarla başlayacaklarını aktaran Çalımbay, devre arasında ikinci yarıdaki Gaziantep ve Osmanlıspor deplasmanına hazır olmak istediklerini söyledi. Medipol Başakşehir maçında oyundan kopmadan iyi mücadele ettiklerini anlatan Çalımbay, önceki maçları hep 1-0 kazandıklarını, bu maçta 2 gol attıklarını hatırlattı. Charles'in cezalı olması nedeniyle Fenerbahçe maçında forma giyememesinin kendileri açısından dezavantaj olduğunu dile getiren Çalımbay, kaleci Ferhat'ın tedavisinin devam ettiğini, forma giyme şansının yüksek olduğunu belirtti.

MUTLAK PUAN HEDEFİ

Fenerbahçe maçında mutlaka puan kazanmaları gerektiğini vurgulayan Çalımbay, "Konumumuz, bulunduğumuz yer itibariyle bu maçı iyi bitirmeliyiz. Hangi takım olursa olsun buradan puan ya da puanlarla ayrılmamız gerekiyor. Zor bir maç olacak. Fenerbahçe eski, 6-7 hafta önceki Fenerbahçe değil. Dün de çok iyi maç kazandılar. Avrupa'daki kazandıkları başarıdan dolayı saygımız sonsuz ama bizim de buradan çok iyi ayrılmamız gerekiyor. Maçın başından sonuna kadar çok koşan, mücadele eden, girdiği pozisyonları değerlendiren takım kimliğinde olmalıyız. Ben takımıma güveniyorum çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Devre arasına kadar oynayacakları Fenerbahçe, Bursaspor ile Kasımpaşa maçlarında kazanılan puanların takımın ikinci yarıda hedefini belirleyeceğini kaydeden Çalımbay, "Ligin ikinci yarısına en zor başlayacak takımlardan birisiyiz" dedi. Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Çalımbay, 100'ün üzerinde futbolcu izlediklerini ve 5-6 futbolcu transfer etmeyi planladıklarını aktardı. Yerli ve yabancı futbolcularla görüşmelerin devam ettiğini aktaran Çalımbay, takımın 2 Ocak'taki kampına kadar transfer sürecini tamamlamak istediklerini vurguladı.

SAMET AYBABA YANITI

Gazetecilerin, Samet Aybaba'nın 'Rıza Çalımbay, Kasımpaşa'da görev yaparken hakemler hakkında bas bas bağırıyordu. Antalyaspor'a gitti, 4 penaltı aldı şu ana kadar. Puanları alıyor. Hiç sesi soluğu çıkmıyor' sözlerini hatırlatması üzerine Çalımbay şunları söyledi:

Samet ağabey söylemişse onun bileceği bir iş. Geçen sezon Kasımpaşa ile yaşadığımı dünya biliyor. Beşiktaş maçından sonra hakemlerle uğraşmak istemiyorum diye kendime söz verdim. Samet ağabeye saygım sonsuz. Benim hakkımda kötü bir şey söyleyeceğine inanmıyorum ama söylemişse de kendi düşüncesidir. Ben gerektiği yerde konuşurum, gerekmediği yerde konuşmam. Hakem arkadaşlarımıza saygımı gösteririm. Burada birbirimize konuşmanın fayda getireceğine inanmıyorum. Kendisiyle aramızda sorun yok. Konuştukça haklıyken haksız duruma düşüyoruz. Hakem arkadaşların bilerek yaptıklarını düşünmüyorum ama geçen sezon hatalar hep beni buldu. Bu sezon kendi kendime söz verdim konuşmuyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ