MENÜ

Rıza Çalımbay'dan, Rodallega'ya mesaj: Hazır ol!

Fırtına’nın teknik direktörü Rıza Çalımbay, Burak’ın yokluğunda Rodallega’ya sarıldı. Kolombiyalı golcü ile özel olarak görüşen Çalımbay, “Sen çok kaliteli bir golcüsün ve Göztepe maçı senin için büyük bir fırsat. Bu dönemde sana ciddi bir iş düşecek” dedi.

Rıza Çalımbay'dan, Rodallega'ya mesaj: Hazır ol!

Attığı 17 golle Trabzonspor’a büyük katkı sağlayan ve krallık yarışında zirvede yer alan Burak Yılmaz’ın sakatlığı tüm camiayı derinden sarsmıştı. Teknik direktör Rıza Çalımbay ise 32 yaşındaki oyuncunun yokluğunda adeta Hugo Rodallega’ya sarıldı. 54 yaşındaki teknik adam, son antrenmanda Kolombiyalı golcü ile özel olarak görüşürken, kendisine güvendiğini dile getirdi. Başarılı çalıştırıcı kritik Göztepe karşılaşması için Rodallega’dan hazır olmasını istedi.

‘Sana büyük iş düşecek’

Dün gerçekleştirilen idman öncesinde deneyimli golcü ile kısa bir toplantı yapan Çalımbay, “Son dönemde pek fazla forma şansı bulmamana rağmen çalışma azminden memnunum. Sen çok kaliteli bir golcüsün. Eline geçen her fırsatta da bunu kanıtlıyorsun. Önümüzdeki Göztepe maçı da senin için büyük bir fırsat. Burak’ın yokluğunda sana ciddi bir iş düşecek. Tüm camia sana çok güveniyor. İdmanlarda çok çalışarak, forma için hala iddialı olduğunu göstermelisin” ifadelerini kullandı.

N’Doye rekabete hazır

Öte yandan Trabzonspor’un bir diğer golcüsü Dame N’Doye’nin de dünkü idmanda bir hayli istekli olduğu görüldü. Dar alanda yapılan maçta adeta Rodallega ile yarışan Senegalli futbolcu, rekabet için hazır olduğunun mesajını verdi. Rıza Çalımbay’ın ise iki golcünün performansından da memnun olduğu ancak Göztepe karşılaşmasının ilk 11’inde Hugo Rodallega’ya şans vereceği öğrenildi.

‘Burak’ı sakat sakat oynatmadık’

Teknik direktör Rıza Çalımbay, haftalık olarak düzenlediği basın toplantısında Burak Yılmaz’ı sakat sakat oynattığı iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizdi. Yıldız oyuncunun her seferinde fedakarlık yaparak sahaya çıktığını dile getiren 54 yaşındaki çalıştırıcı, “Burak iyi olduktan sonra, kendi özel fizyoterapisti ve doktorumuz, en son da Burak’tan okey aldığımızda oynatıyoruz. Burak olur, başka biri olur hiçbir arkadaşımızı sakat sakat oynatamayız” dedi. Sezon sonunda Trabzonspor’u en iyi yere getireceklerini de söyleyen Çalımbay, “Yavaş yavaş sorunları çözmeye çalıştık. Ekibimle birlikte tüm engelleri aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Fırtına’ya ‘komando’ antrenmanı

Trabzonspor, Göztepe maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla devam etti. İdmanın ilk bölümünde kondisyon ağırlıklı çalışmalara yer verilirken, bu çalışmalar sırasında futbolcuların yerde süründükten sonra gol atmaya çalışması, ‘Komando’ antrenmanı şeklinde yorumlandı. Antrenmanın son bölümünde ise dar alanda çift kale maç oynandı. Antrenmanın ardından ise Kamil Ahmet Çörekçi ve Yusuf Yazıcı’ya, sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Bu sırada Durica, pastayı eliyle alarak Kamil Ahmet’in yüzüne sürerken, futbolcular neşeli anlar yaşadı.

Mini yorum - Serhat Demirtaş

Kolay değil

Yokluğundan bahsettiğiniz oyuncu sıradan bir futbolcu olsa, Rodallega gibi potansiyeli yüksek bir ismin onun boşluğunu doldurması çok daha kolay olurdu. Ancak... Durum farklı. Burak Yılmaz, beklentilerin bile üzerine çıkan bir sezon geçiriyor. İnanılmaz işler yaptı ve çıtayı çok yükseğe koydu. Eğer Rodallega, Burak’ın yokluğunu aratmayacaksa bunda tek başına yapabilecekleri kısıtlı. Mutlaka arkasında oynayan, Yusuf, Olcay, Abdülkadir, Sosa gibi isimlerin de Buraklı döneme oranla daha fazla topa girmesi gerekiyor. Yoksa yalnızlaşacak bir Rodallega’nın kısa süreliğine bile olsa Burak etkisi göstermesi zor olur.


Burak Yılmaz yıldızları solladı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ