MENÜ

Riekerink'in serisini Yanal bozdu

Galatasaray evinde taraftarının tıklım tıklım doldurduğu karşılaşmada Trabzon’u devirseydi, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturacaktı. Ancak Riekerink’in 11 maçlık kaybetmeme serisini Ersun hoca bozdu, Aslan’ın Arena’daki kalesi yıkıldı.

Riekerink'in serisini Yanal bozdu

Aslan maç fazlasıyla da olsa liderlik fırsatını elinin tersiyle itti. Sarı- Kırmızılılar, taraftarının da desteğiyle Trabzonspor’u devirip zirveye yükselmek ve Başakşehir ile Beşiktaş’ı geride bırakmak istiyordu. Ancak olmadı, planlar ters tepti... 11 resmi maçtır yenilgi yüzü görmeyen teknik patron Riekerink’in serisi bozuldu. Ayrıca TT Arena’da 4 maçtır üst üste kazanan Galatasaray’ın kalesi de bir anlamda yıkılmış oldu. Oysa Sarı-Kırmızılılar mücadeleye büyük bir iştahla başlamıştı. Eren, Bruma, Podolski ve Sneijder’den oluşan hücum hattıyla rakip kaleye yükleniyordu. Ancak hiç beklenmedik bir anda Carole’ün hatası ve devamında Semih’in pozisyon kaybı pahalıya patladı ve Galatasaray ikinci devrede tek kale oynasa da Onur’u geçemedi.

Son dakikada direkte patladı

Galatasaray adına maçın en kritik anı ise 90+5’te yaşandı... Eren Derdiyok Trabzonspor ceza sahasında baskının kurulduğu anlarda altıpasın biraz gerisinde rövaşataya yükseldi, yine nefis vurdu ve top direkten döndü. Böylece Aslan Arena’dan 1 puan çıkarma şansını kaçırmış oldu. Cim Bom gelecek hafta Adanaspor deplasmanına çıkacak ve bu yenilgiyi telafi etmeye çalışacak.

Bu ne hâl Sneijder!

Sakatlıktan yeni çıkan ve birkaç idman sonrası Riekerink tarafından ilk 11’e alınan Wesley Sneijder, dünkü maçta tanınmaz haldeydi. Pasları ve ortaları isabetsiz olan, hücumda varlık gösteremeyen Hollandalı futbolcu, savunmaya da yardım etmeyince adeta takımını 10 kişi oynattı. Hollandalı hoca 69. dakikada Wesley’yi kenara alıp Josue’yi sahaya sürdü. Sneijder’in hayli moralsiz olduğu görüldü.

Böyle baskı görülmedi

Galatasaray, tek golle mağlup olduğu Trabzonspor karşısında neredeyse 90 dakika boyunca tek kale oynadı. Sarı- Kırmızılılar rakip kaleye 21 şut çekip, 4’ünde isabet sağlarken, Trabzon’un 2’si isabetli 4 şutu vardı. Topla oynamada yüzde 72’ye 28 üstünlük kuran Cim Bom, 9 kez korner kullandı, Trabzn’un ise korneri yoktu. Ayrıca Aslan ceza sahasına 29 orta gönderip, 2’sinde isabet sağladı, Trabzon’un da isabetli olmayan 4 ortası vardı.

Carole’ün hatası yaktı

Aslan’ın formda isimlerinden ve kadroda alternatifi bulunmayan Carole, Trabzonspor’un attığı golde yaptığı hatayla dikkat çekti. Galatasaray atağa kalkarken çalım atmaya çalıştığı sırada topu kaptıran Fransız futbolcu, geri döndüğünde ise meşin yuvarlağı ağlarında buldu. Takım arkadaşları Carole’ü teselli etmeye çalışsa da, skor çevrilemeyince hata pahalıya patlamış oldu.

Evde hep sıkıntı çıkıyor

Galatasaray, Trabzonspor’u TT Arena’da konuk ettiği 7 lig maçında 10 puan kaybetmişti. Cim Bom bu karşılaşmalardan 2 yenilgi, 2 beraberlikle ayrılırken, 3 maçı kazanmıştı. Dünkü mücadeleyle birlikte bu istatistik verisine 1 maç ve 1 Trabzon galibiyeti daha eklendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ