MENÜ

Rıdvan Dilmen'den tarihi iddia!

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

Rıdvan Dilmen'den tarihi iddia!

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu. İşte Dilmen'in tespitleri...

Beşiktaş, çok özel bir 3 puan aldı. Evinde oynamadan sürekli oynayan ve her maçı kazanan ama lider olamayan bir takımdı Beşiktaş. Çünkü Fenerbahçe de sürekli kazanıyordu. Bugün matematiksel olarak da böyle bir şans geldi. Dünkü Fenerbahçe - Trabzonspor beraberliği Beşiktaşlı oyuncuların kalp atışlarını bile değiştirdi.

Çünkü liderlik şansları doğdu. Beşiktaş, 10 deplasman maçının 9'unu kazandı. Bu bir rekor olabilir. Bugünük maçta Gökhan tutuktu, Demba tutuktu, savunmadaki oyuncular tutuktu. Liderlik baskısı oyuncuların enerjisini almış biraz. Beşiktaş bugün çok ama çok önemli bir 3 puanı cebine koyup yeniden liderliğe yükseldi.

Rizespor'un geçen hafta deplasmanda kazanması oyuncuların özgüvenlerini de yerine getirmiş. İkinci yarı, Bilic mutlaka önlemler aldı. Oyuncular, özellikle Sosa biraz daha sorumluluk aldı. Beşiktaş çok çabuk top kazanan bir takımdı. Bugün Rize takımı çok rahat pas yapan bir takım oldu.

Koray'ın gördüğü kırmızı kart, kırmızının da ötesi bir karttı. Çok net kırmızı. Hatta Koray, kartı beklemeden oyundan çıkabilirdi. Kartlar bence bugün doğruydu. Göstermedikleri var mı, var. Penaltı doğru. Penaltı pozisyonunda Obraniak'ın ikinci sarı kart ve kırmızı kartı görmesi gerekiyordu. Cüneyt Çakır'ın göstermediklerinden dolayı hataları var ama ne kırmızı kartlarda ne de penaltılarda hatası yok.

Beşiktaş'ın yediği golde Tolga'nın müthiş bir zamanlama hatası vardı. Rizespor, 9 kişi kaldıktan sonra tamamen savunma yaptı. Bilic'in hamleleri, Beşiktaş'ın 9 kişi kalan rakibi önündeki performansını pek etkilemedi. Bilic tercihlerinde hatalar yaptı. Ben olsam, Olcay'ı ikinci forvet olarak kullanır, Gökhan ve Kerim'i çizgiye gönderirdim. Oğuzhan ve Sosa'yı da orta alanda kullanırdım. Stoperlerden ve beklerden biri de fazlaydı. Çünkü rakipten tehdit yoktu. Rakip 9 kişi kalmış ve santraforu hala 2 kişi yapmıyorsunuz.

Mustafa Pektemek, hafta içinde sonradan oyuna girdi. Bugün neden yoktu? Basın mensubu arkadaşların bunu Mustafa'ya sorması lazım. Mustafa hazır olmasa da genç bir oyuncu ve 20, 25 dakika oynayabilirdi. Beşiktaş, iyi oynamadığı bir karşılaşmada Sosa'nın katkılarıyla 3 puanı aldı. Bugün Beşiktaş, Rize'yi yenmedi, Rizespor kendi kendine yenildi.

Cüneyt Çakır, hafta içinde Avrupa Kupası maçları öncesinde UEFA'ya teste gitmiş. Test onu yormuş sanki. Ben bugün biraz yorgun gördüm Cüneyt Hoca'yı. Tekrar söylüyorum kırmızı kartlar ve penaltı kararı doğru ama bazı pozisyonlarda kartları göstermemesi yanlıştır. Bunlar detaydır ama önemlidir. Demba Ba, bugün iyi oynamadığı maçta da penaltı atabiliyor. Normalde iyi oynamayan oyuncuların penaltı atmaları yanlıştır ama Demba Ba, o melekelerini kazanmış artık. Kaleci Serkan da penaltıda sonuna kadar bekledi ama Demba Ba oldukça soğukkanlı davrandı.

Ne Beşiktaş, ne Galatasaray ne de Fenerbahçe şampiyonluk yarışından kopmazlar. Ben 3 büyüklerin iyi sezon geçirdiklerini düşünüyorum. Firesiz gitmeleri çok önemli. 3 büyük takımdan stoperlerinden birini oyuna sokabilen takım şampiyon olur. Dünyadaki önemli takımların hepsi stoperlerden biri ileriye çıkar. Ramos, Pique çıkıyor ileri. Hangi takımımız buna uyanırsa şampiyon olur.

Beşiktaş, şampiyon mu olur, ikinci mi olur, üçüncü mü olur bilemem ama Beşiktaş'ın bu sezonunu yıllar sonra bile konuşacağız. Tarihinin en önemli sezonunu yaşıyor. Metin-Ali-Feyyaz'ın olduğu dönemde kazanılan şampiyonluklardan bile daha önemli bir sezon geçiriyor. 10 deplasmanın 9'unu kazanmış, Avrupa Ligi'nde Tottenham'ın olduğu gruptan lider çıkmış. Çok açık söylüyorum. Liverpool, elini kolunu sallaya sallaya Beşiktaş'ı eleyemez.

Haberin Devamı
YORUM YAZ