MENÜ

Rıdvan Dilmen'den Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçı yorumu

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçına ilişkin değerlendirmelerde Fenerbahçe'de Vedat Muriqi'nin yerde kaldığı ve penaltı beklenen pozisyona ilişkin flaş bir yorumda bulundu.

Rıdvan Dilmen'den Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçı yorumu

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'a konuk olurken 90 dakika Sarı-Lacivertliler'in 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. 90 dakikayı ünlü futbol adamı Rıdvan Dilmen, NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin ceza sahası dışından bulduğu iki golle maçı kazanmasına değinen Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe, zaten ceza sahası dışından en fazla gol atan takımdı. Attığı 33-34 golün en az 10-12 tanesini ceza sahası dışından atmıştır. Fenerbahçe'nin adını şutör takım koydum. Fenerbahçe puan kaybetmez diye düşünüyordum. Çok yağış vardı. Hem oyun durdu hem yavaş paslar vardı. Rize'de vasat bir oyun ortaya çıktı. Fenerbahçe ağırlıklı bir oyun vardı ama yavaş bir oyunla pozisyon zenginliği azdı. Rizespor kalecisi Gökhan, 2 golde de hatalı bana göre. Jailson'un vuracağını tahmin etmedi" ifadelerini kullandı.

Maçın hakemine ilişkin de değerlendirmeler yapan usta yorumcu, "Bugün VAR'lık bir pozisyon olmadı. VAR'a gitmeden penaltı verilmeliydi. Vedat'ın pozisyonu gri falan bir pozisyon değil. Görüşü o kadar net ki hocanın, baş başalar. Görüyor olayı ki VAR'a ne gerek var? Jailson hakemi de kurtardı ki yoksa herkes Muriqi'nin penaltı pozisyonunu konuşurdu" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin kesinlikle bir sol bek alması gerektiğine de değinen Dilmen, "Fenerbahçe kesinlikle bir sol bek almalı. Sol bek alınca Dirar'ı da sağda kullanabileceği için oraya gerek yok gibi. Alacağı sol bek, Kolarov gibi sol stoper olarak da kullanılmalı" dedi.

YORUM YAZ