MENÜ

Rıdvan Dilmen: Penaltı pozisyonu... VAR uyarılmalıydı

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe'nin evinde Beşiktaş'ı ağırladığı dev derbi 3-1'lik skorla sonuçlandı. Karşılaşmanın öne çıkan pozisyonlarını NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında değerlendiren Rıdvan Dilmen, 'Pozisyon penaltıydı, VAR hakemi uyarmalıydı.' dedi.

Dün akşam Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi 3-1 sonuçlanırken karşılaşmada verilen hakem kararlarını NTV'de değerlendiren Rıdvan Dilmen, 'Penaltıyı kim verdi? VAR. Cüneyt Hoca verdi mi? vermedi. Muhtemelen yardımcıda görmedi. İkinci golde faul yoktu izlediğimiz kadarıyla doğru oynamış. Doğru şekilde VAR'da uyarmamış. Korneri, bunlar ucuz şeyler desek de aut olarak verdi. Ama sonuçta o pozisyonda gol oldu mu? Oldu.' yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Derbide öne çıkan pozisyonları da değerlendiren Rıdvan Dilmen, 'Bir tane pozisyon var. Ozan Tufan ilk yarıda Beşiktaş yarı alanını ortasında dripling yaptı, kurtuldu ve faule rağmen devam etti. İki Beşiktaşılıdan kurtulurken faul yaptı , tehlikeli bölgeye yakınken topu aldı . Vida'nın Serdar Aziz ile bir pozisyonu var. Isla'nın yaptığı 85'te bir penaltı pozisyonu var. Ceza sahasına girdi oyuncuyu çekti. Benim futbol anlayışıma göre bu pozisyon VAR'ı hak ediyordu. VAR çağırılmış olsaydı penaltı verilirdi.' dedi.

Karşılaşmada yardımcı hakem Tarık Ongun'un verdiği kararlara değinen Rıdvan Dilmen, 'Üç tane Tarık Ongun'un hatası var. Ki bana göre Tarık Ongun dünya çapında yardımcı bir hakem. Hani Deniz bir tane vurdu da Karius müthiş çıkardı. Oradan karıştı ve pozisyona korner verdi. Bunu o mu daha iyi görür yoksa Cüneyt Çakır mı? Yine Tarık Ongun iki tane ofsayt pozisyonunu kesti. İkisi de net gol pozisyonu. Vedat Muriç önüne düştü geri pas gibi yavaş vurdu. Bu pozisyon gol olsa gol verecek. VAR'dan verecek ama Tarık Ongun bayrağı kaldırdı.' dedi.

YORUM YAZ