MENÜ

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe'nin sırrı alan daraltmak

Altay'ı deplasmanda 2-0 yenen Fenerbahçe'nin oyun anlamında çok geliştiğini belirten TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, sarı lacivertlilerin sırrını "Fenerbahçe'nin en büyük özelliği alanı daraltması. Sırrı oyunu daraltmak. Fenerbahçe'nin amacı dönen topu almak ve bu sayede rakibe baskı kurmak. Fenerbahçe rakibine baskı kuruyor" şeklinde dile getirdi.

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe'nin sırrı alan daraltmak

TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, %100 Futbol programında Altay-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Rıdvan Dilmen'in ilk yarı yorumu;

"Heyecanlı bir lig oyunda da heyecan var ama kalite yok. Osayi'nin verdiği pas var Muhammed'e o da ofsayt olabilir. Onun dışında Fenerbahçe adına pozisyon yoktu. Altay yabancı kontenjanını iyi kullanmış. Ama onlarda pozisyon üretmekte zorlandılar."

"Rakibe göre sistem kurmuş"

"Mustafa Denizli, tamamen rakibe göre sitemi kurmuş. Avcı gibi bekliyor. Fenerbahçe'nin atak yapmasını bekliyor. Fenerbahçe ve Altay defansının dikkati nedeniyle pozisyonlar sonuçlanamadan bitti."

"Kısır bir maç izledik"

Herkes birbirine yakın oynadığı için kısır bir maç izledik. Tempolu ve heyecanlı oynamaya çalışıyorlar. Şu anda Fenerbahçe'yi tuzağa çekmeye çalışan bir Altay var. Fenerbahçe'nin orta sahasındaki oyuncuların pas yüzdesini yükseltmesi lazım. Maç sıkıştı.

Haberin Devamı

"Sistem değişikliğine gideceğini sanmıyorum"

"Pereira'nın ikinci yarıda sistem değişikliğe gideceğini sanmıyorum. Sosa çok top kaybetmeye başladı. Gustavo da daha çok yana oynuyor. Fenerbahçe'nin kazanabilmesi için topun kendisinde kalması lazım. Orta sahada daha yaratıcı olmalılar."

Rıdvan Dilmen'in maç sonu değerlendirmesi;

"Fenerbahçe için kolay bir deplasmanda değildi. moralli bir altay var. Altay'ın yabancı futbolcularının iyi olduğunu gördüm. Mustafa Denizli fenerbahçeye göre sitem oluşturmuş hatta tuzak kurmuş. Defansı kalabalık

"Çok gelişiyor. Sezon başından itibaren 7 hazırlık maçı oynadılar kaybetmediler. 5. resmi maç oynadılar kaybetmediler. Ligde gol de yemediler. Fb 0-0 bitirdiği ilk yarı sonrası 5 gol atıp 9 puan elde etti. Hücum yaparken defans yapıyor. Fenerbahçe'nin güçlü bir oyun anlayışı var. Fenerbahçe ilk yarıda top kendisindeyken iyi oynamadı. Top rakipteyken daha iyiydi."

Haberin Devamı

"Fenerbahçe'nin en büyük özelliği alanı daraltması. Sırrı oyunu daraltmak. Fenerbahçe'nin amacı dönen topu almak ve bu sayede rakibe baskı kurmak. Fenerbahçe rakibine baskı kuruyor. Altay strateji olarak dar alanda pis bir oyun olsun istedi. Bazen rakipler oyunu çirkinleştirirler. Faullü olarak deniyorum bunu. Oyunu yavaşlatmak istediler. Ama Fenerbahçe dikkatliydi. Fenerbahçe pozisyona zaman zaman giremiyor. Pozisyona giremese de rakibine pozisyon da vermiyor."

YORUM YAZ