MENÜ

Rıdvan Dilmen: Beşiktaş travmalarla başladı!

Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Beşiktaş evinde İstikbal Mobilya Kayserispor'u ağırladı. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi ev sahibi Beşiktaş, 4-1'lik skorla kazandı. NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - İ.M. Kayserispor maçını ve Beşiktaş'ın Süper Lig'de izlediği yolu değerlendirdi.

Dün akşam Beşiktaş, Vodofone Park Stadyumu'nda İstikbal Mobilya Kayserispor'u ağırladı ve mücadeleyi 4-1'lik skorla kazandı. Siyah - Beyazlı takım Süper Lig'de üst üste 5. galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Maçın ardından NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında karşılaştırmayı değerlendiren Rıdvan Dilmen, Vodofone Park'ta yapılan Abdullah Avcı tezahüratlarına da dikkat çekti. Rıdvan Dilmen, ''Müthiş bir Abdullah Avcı tezahüratı. Muhteşem bir Beşiktaş taraftarıyla. Bu yalnızca Beşiktaş'a özgür bir durum değil. 6. haftadan sonra istifa sesleri Türkiye'nin her yerinde Avrupa'nın her yerinde olabilecek şeyler.'' dedi.

Süper Lig'de diğer takımlarına da dikkat çeken Rıdvan Dilmen, ''Galatasaray'ın başında Tudor olsaydı, şu sonuçları olsaydı, Avrupa kupalarında bir gol atsaydı, ligde de baya bir puan kaybetseydi ne olurdu? Bunlar futbolun gerçekleri.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı'nın bir kredisi olması gerektiğini belirten Rıdvan Dilmen, Avcı için '' Sabır kelimesini neden kullanıyorduk? Çünkü futbol kariyerinde de taraftar ile deplasman dışında oynamadı. Süper Lig'de oynadı ama Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor yani büyük lobisi ile taraftar medyası ile oynamadı. Antrenörlüğüne gelince ise milli takımdaki, ki milli takım büyük bir baskı altındaydı ve ilk kez milyonlarca taraftarın olduğu, her gün gazetelerin okunduğu, televizyonların izlendiği, tartışıldığı bir kulüpte ve geldiği zamanda ekonomik problem yaşıyor, kongre kararı alınıyor, erozyona uğramıştı'' dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Süper Lig'deki başlangıç noktası için ise Rıdvan Dilmen ''Çizgiye bakacak olursak Beşiktaş travmalarla başladı daha sonra takım yeni bir teknik adam ile birden bire değişikliğe gitmek istedi ve aşırı risk alarak ki Medel de o zaman vardı, maçları oynamaya başladılar. Bir anda hiç öne geçemedikleri için maçları hemen hemen kazanamadılar. Kazandığı maçları da öne geçtiği için kazandı. '' dedi

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın oyuncu profilini ise: ''İkinci bölgeye en çabuk geçebilecek, önde 3-4 oyuncu var Lljajic'in pası veya driplingi ile. N'Koudou, Diaby ve Burak'ın savunma arkasına toplu topsuz koşularıyla hız kazanabileceği. Peki bunun için ne lazım? Birbirlerini tanımak. 1- İdeal bir kadro kurabilmek. 2- Birbirlerini daha iyi tanıyabilmek. Mesela bugün (dün) 2 tane pozisyon var. Burak Yılmaz'ın ayağı kaydı Diaby atamadı. Bunlar zamanla olacak şeyler. Burak ile daha tam uyum içerisinde değiller. Ama buna rağmen Burak müthiş bir performans gösterdi.'' şeklinde yorumladı.

YORUM YAZ