MENÜ

Rhodolfo: Tek hedef şampiyonluk

Türkiye'deki ilk röportajını FANATİK'e veren Kartal'ın Brezilyalı savaşçısı Rhodolfo: Tek hedef şampiyonluk.

Rhodolfo: Tek hedef şampiyonluk

“Transferde kim gelirse gelsin bu takımın kimyasını bozamaz. Çok güçlü bir yapımız var”

“Futbolumun en olgun dönemindeyim ve bu sezon da Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayıp kupa kaldıracağım”

“Taraftarımızın içi rahat olsun, ilk yarı olduğu gibi lig sonunda da zirvede olacağız”

Siyah-Beyazlılar’a sezon başında Gremio’dan transfer olan ve Beşiktaş’a kısa sürede uyum sağlayarak takımının ilk yarıdaki başarısına direkt etki eden Luiz Rhodolfo, suskunluğunu FANATİK’e bozdu. 29 yaşındaki futbolcu, Türkiye’deki günleri ve planları hakkında değerlendirmede bulundu;

‘Doğuştan futbolcuyum’

“Küçük yaşlardan beri futbol ile iç içeyim. Doğuştan futbolcu denir ya, işte bu. 16 yaşımda Paranaense’de profesyonelliğe ilk adımı attım. Ardından Sao Paulo ve Gremio... Asıl çıkışımı son kulübümde yaptım.”

‘Kupa kaldırmaya geldim’

“Bu kulüplerde kupalar kazandım. Ayrıca genç milli takımda, Arjantin’e karşı kupa kaldırdım. Futbolumun en olgun dönemindeyim ve bu sezon da Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayıp kupa kaldıracağım.”

‘Brezilya’yla tek fark...’

“Beşiktaş’tan teklif aldığımda ilk ailem ile paylaştım. Çok mutlu oldular. Türkiye ve kulüp hakkında bilgimiz vardı. En doğru kararı vermişiz, gelince bunu daha da iyi anladık. İki ülke arasında benzerlikler çok. Yemek, yaşam, sıcak insanlar... Her şey aynı. Tek fark ve sıkıntı dil oldu. İngilizce ve Türkçe öğrenmeye başladım.”



‘Van Persie çok zorladı’

“İlk yarıda en zorlu geçen maç Fenerbahçe derbisi oldu. Ligde en zorlandığım forvet Van Persie oldu. Büyük tecrübeye sahip, ne zaman ne yapacağını biliyor. Bana büyük zorluk çıkardı. Benim açımdan çok zor bir gündü.”

‘Gomez gibisi yok’


“Allah’tan Gomez ile aynı takımda oynuyoruz. En iyi durum bu. Onunla aynı takımda olmak... Rakipte olsaydı, benim için en zor rakip o olurdu. Kariyeri ortada, kupalar kazanmış... Gol ustası. Ona karşı başı ağrımayacak savunmacı olamaz.”

‘İz bırakmamın yolu...’
“Zago ve Ronaldo burada efsane isimler arasına karışıp kalıcı oldular. Birçok Brezilyalı geldi ancak ikisinin yeri ayrı. Çünkü şampiyonluk yaşadılar. Ben de büyük iz bırakmak istiyorum ve bunun tek yolu şampiyonluktan geçiyor.”

‘Her sene kupa...’

“İlk yarıda bire bir pozisyonlarda hatalar yaptım. Ayrıca Brezilya’da çok gol atıyordum. Bunu daha da değiştirmek istiyorum. Üç yıl kontratım var ve her sene kupalar kaldırmak için buradayım.”

‘Mazeret üretmiyoruz’

“Sezon başında aramızda karar aldık. Hiç bir bahane ve mazeret üretmeyeceğiz. Şampiyonluk için nerde oynarsak oynayalım, mutlu sona ulaşacağız.”



‘Taraftarımız rahat olsun’


“İlk yarı çok iyi geçti. Kamp yeri ve çalışmalar da öyle. Taraftarımızın içi rahat olsun, ilk yarı olduğu gibi lig sonunda da zirvede olacağız.”

‘Yetenek ve sosyal şartlar...’

“Brezilya’daki sosyal ortam, her çocuğu futbolun parçası olmaya itiyor. Büyük ülke, havası suyu kadar Allah vergisi yetenekler de var. Dünyanın her yerinde ülkemden oyuncu var.”

‘En iyi futbolu biz oynuyoruz’

“Beşiktaş ile üç yıllık kontratım var. Tek düşündüğüm şampiyonluk. Sonrası kendiliğinden gelir. Ligde iyi takımlar var güzel maçlar oluyor. En iyi futbolu Beşiktaş oynuyor. Ve zirveyi hak ediyor.”

‘Transfer değiştirmez’

“Kale ve stoper için arayışların olması dışımdaki olay. Ancak kim gelirse gelsin bu takımın kimyasını bozamaz. Öyle güçlü yapısı var ki, bu asla olumsuz yönde değişmez.”

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ